Sosyal Medya

Makale

Halimiz

Ä°slam dünyasında, ülkeler arasındaki meselelerde ağırlığını koyacak ne maddi ne manevi otoriteler var. Alimlerin, kanaat önderlerinin, siyasi otorite üzerinde hiçbir etkinliÄŸi söz konusu deÄŸil. DireniÅŸ ruhuna sahip alim ve aydınlar, hiçbir  Ä°slam ülkesinde etkin deÄŸiller. ÇoÄŸunluk ülkeler cahiliye diktatoryası altındadır…

Milli benliğini ve onurunu korumada duyarlı bir ülke var mı? Batı karşısında dik duruşunu gösterecek kaç halkı Müslüman ülke var?

 

Batı ki; dünyaya saçtığı, deÄŸiÅŸme-baÅŸkalaÅŸma, asimilasyon, ruhsuzlaÅŸtırma, öz benliÄŸinden koparma tohumları ekmiÅŸtir. Semerisini savaÅŸ-çatışma, kıtlık ekonomik ve sosyal yıkılış biçiminde adeta zehirli bir meyve gibi veriyor. Bu tohumlar daha da gür bir ÅŸekilde bundan sonrada uzun bir süre zehrini vermeye devam edecek gibi görünüyor…Dünyayı deÄŸiÅŸtirmek isteyen Batı, bu kez ektiÄŸi fitne ve fesat, anarÅŸi tohumlarının karşılığını ve cezasını yer yer kendi ülkelerinde görüyor ve görmeye devam edecek. Rüzgar eken fırtına biçer demiÅŸler…

 

Evet, bu zorba emperyalistler bu fitneci-savaşçı sevdalarından kolay kolay vazgeçmeyeceklerdir. Vahşi yüzlerini, mazlum halkları katledecek ve katillere yardım ederek göstermeye devam edecekler. Ne zamana kadar? Tarihin yeni bir yaprağı çevrilinceye kadar.

 

Bütün bu tuzaklar, kumpaslar, saldırılar karşısında, halimiz iç açıcı bir hal deÄŸildir. Diken üstünde oturur gibi bir durumumuzun olduÄŸunu görmekte yarar vardır. Lale devrinden beri sürekli kaybediyoruz. Köklü deÄŸerlerimizi, ahlaki tavırlarımızı, hikmet zenginliÄŸimizi, aÅŸkımızı, sevdamızı sanki geri dönmemecesine kaybediyoruz…

Allah’ı sever gibi maddeyi-eÅŸyayı sevmeye baÅŸladık… DünyevileÅŸtikçe konformist olduk, bireyselleÅŸtik…Evet kaybettiÄŸimiz düşümüz, umudumuzdur. Kaybedilen gerçeÄŸin, yeniden ÅŸartlarıyla oluÅŸturulması gerekiyor.

 

Ruhumuzu besleyen kaynaklarımız, Batı kültürü güvelerince kemirile kemirile kurutuldu. Genciyle, yaÅŸlısıyla, kadınıyla, kızıyla hep birlikte, tükenmez güç ve yaÅŸama sevinci alınacak ortamlar yok oldu…

 

Emperyalistlerin açtığı mülevves-kirli çığırdan yürüyerek ve onların lanetli öğütlerine kulak asarak, kendi manevi dünyamızı kendi ellerimizle ortadan kaldırdık. Müthiş bir kimlik krizi yaşanıyor. İslam dünyası stratejik çıkarların ve ahlaksız güç ilişkilerinin neden olduğu politik gerilimlere çatışmalara maruz kalmaktadır. Müslümanlar, Batı karşısında zihinsel bir tembellik göstermektedir. Onca yıkımlara rağmen hala onurlu bir duruş, sabır-direniş dili oluşturulamamıştır. Ne yazık ki, Batılı emperyalistlere ve sömürgecilere karşı duracak, halkları direnişe yönlendirecek, güçlü temelleri olan bağımsız, özgür ve özgün zihinler, ufuk açısı düşünceler, vahyin terbiyesinden geçmiş ve ilahi aklın-nassın sınırlarını gözeten köklü düşünce erleri öncüleri yetiştiremedik.

 

YaÅŸanan bu zulümlere karşı, gerçek anlamda eylemde bulunmak, Ä°slamı bütün boyutlarıyla, eksiksiz bir bütünlük içerisinde temsil etmekle mümkün olabilir. Yoksa, milliyetçi-mezhepci savaÅŸların, Ä°slami meÅŸruiyetleri yoktur. Dışı dindar, içi zavallı bir güruh var. Ä°slam dünyasında nesneleÅŸmiÅŸ, sürüleÅŸmiÅŸ, hiçbir düşünsel, felsefi, kültürel birliÄŸi ile ilgili bir mücadele yok…Atomize edilmiÅŸ bir ümmet…Cemaatlere-hiziplere ayrılmış, bunlar ise her ülkede, çıkarcı, maddeci duygusal gerçeklerle hiçbir alakası olmayan yatırımlar peÅŸinde… Bilakis yüzyıllardan beri cemaatler, hizipler, tarikatlar, mezhepçi yaklaşımlar, Müslümanları kendi ördükleri zindanlarına  hapsetmiÅŸler, bunun sonucunda Müslümanlar evrensel Ä°slami söylem geliÅŸtirememiÅŸlerdir. Olaylara, hadiselere gerçekçi bir yorum yerine kendi pencerelerinden bakmışlardır. Åžu anda var olan savaÅŸlara, yıkımlara kurulan oyunlara, kapsayıcı bir analiz-yorum yapamıyorlar.

Müslümanlar hızla, sekülerleşme, dünyevileşme sürecine girmişlerdir bu ise beraberinde, ahlaki bir boşluğu getirmiştir. Hayatın merkezine, mülkü-parayı-kazanmayı-hırsı-şöhreti-statü koyu yerleştirip, ilahi değerler zamanla dejenerasyona uğrayıp, ortadan kalkmıştır.

 

Müslüman halklarda kronik bir zihinsel algılama-zihinsel sindirim problemi var. Olayları-kumpasları emperyalist projeleri sorgulayamamakta, analitik bir mantığa sahip değiller. Dış yüzeysel işlerle, yorumlarla meşgul olup, esas sorunun kaynağına inememektedirler. Konjonktür ve koşullara göre inanma veya düşünme geleneği hakim. Bu da şartlara iman etmeye götürüyor ortada tam anlamıyla patolojik bir akıl tutulması var.

 

Ä°slam dünyası, Müslüman halklar ilahi deÄŸerlere sarılmış olsalardı, vahyin  kılavuzluÄŸunda, islam kardeÅŸliÄŸi temelinde bulunsalardı kendi özüne dönebilselerdi, kendileri içinde, dünya halkları içinde bir çıkış yolu bulunacaktı… Allah’ın dinine gerçek anlamda yardımcı olsalardı, Allah’ta Müslümanlara yardım edeceÄŸini vaad ediyordu. Müslümanlar kendi inançlarının derinliÄŸinin, diriliÄŸinin farkında olsalardı bir çok noktalardan çıkmazlara saplanmış olmayacaklardı. SavaÅŸlar-kıyımlar son sürat devam ediyor. Total bir nükleer 3. Dünya savaşına doÄŸru gidiyoruz.

 

Son umut ışığı İslamdadır. Kendi özüne dönüş yapan müminlerdir.

 

Dünyanın yüzünde dolaşan korkulu rüyayı, kabusu Müslümanlar dağıtabilir. Fikri bütünlüğe, zindeliğe ermiş Müslümanlar çağın karanlığını yenebilir.


Ä°slam dünyasını yüzyıllardır süren ve yüzyıllarca sürecek gibi görünen uykusundan, Ä°slamın onuru için, çağın çelik yüzüne karşı koyacak elmas deÄŸerindeki, direniÅŸ ruhuna sahip muvahhid, Kur an ahlakını korumuÅŸ Müslümanlar uyandıracaktır, vesselam…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.