Sosyal Medya

Makale

Ä°srail Ä°le Ä°liÅŸkiler ve Feridun SinirlioÄŸlu

Dün Ä°sviçre’de Ä°srail ile iliÅŸkilerin yeniden kurulması için ön anlaÅŸma yapıldığı haberleri ortaya çıkınca dikkatimi bu görüşmenin mimarı DışiÅŸleri MüsteÅŸarı Feridun SinirlioÄŸlu’na çekti.

Kimdir bu Feridun SinirlioÄŸlu?

Esas adı Feridun Hadi Sinirlioğlu.

Ergenekon davası sanıklarından ve Sebatayist bir Yahudi dönmesi olduÄŸu iddia edilen Kemal AlemdaroÄŸlu’nun akrabası olduÄŸu söyleniyor.

Demirel’in hem BaÅŸbakanlığında hem de CumhurbaÅŸkanlığında danışmanı olarak görev aldı. 28 Åžubat döneminin etkin bürokratlarındandı.

2002-2007 yılları arasında 5 yıl boyunca Türkiye’nin Telaviv Büyükelçilik görevini yürüttü.  

Halen, 2009’da atandığı DışiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸarlığına devam etmekte olup 28 AÄŸustos 2015 tarihinde geçici seçim hükümeti olan 63. Türkiye Hükümeti'nde DışiÅŸleri Bakanlığı yaptı.

Ä°srail karşıtları SinirlioÄŸlu’ndan rahatsız. Çünkü bozulan Türkiye Ä°srail iliÅŸkilerinin yeniden kurulması için adeta Ä°srailli bir bürokrat gibi çaba harcıyor:

Açık ve gizli birçok yerde İsrailli yetkililerle görüştüğü biliniyor.

Mavi Marmara vakası sonrasında Ä°srail’in BM nezdinde aklanması için kurulan “Palmer  Paneli” tezgahına Türkiye’nin yine Feridun SinirlioÄŸlu’nun çabasıyla dahil olduÄŸu iddia ediliyor.

Ä°HH BaÅŸkanı Bülent Yıldırım, bir konuÅŸmasında SinirlioÄŸlu’nun Ä°srail’in Türk DışiÅŸlerindeki Truva atlarından biri olduÄŸunu iddia edip rahatsızlığını dile getirmiÅŸti.

Bülent Yıldırımı bu açıklamayı yapmaya sevk eden nedenler vardı:

1- Yaklaşık iki yıl önce Mavi Marmara Davası Hâkimleri, İsrailli yetkililerin yakalanması için Kırmızı Bülten çıkarılmasına karar verdi fakat bunca süredir bu karar sümen altı edilip İsrailliler korundu.

2- Mavi Marmara Davasına dâhil olmak isteyen Komor Cumhurbaşkanı yardımcısının da olduğu heyete vize verilmeyerek davaya müdahil olmaları engellendi.

3- Uluslar arası Ceza Mahkemesi Türkiye’den Mavi Marmara ile ilgili bilgi ve belgeler istedi ama belgelerin gönderilmesi DışiÅŸlerinde gizli bir el tarafından engelleniyor.

Yazar Kenan ULUALP, Genelkurmay, MÄ°T ve DışiÅŸler yetkililerinin katıldığı gizli görüşmelerin, Oslo görüşmelerinin, MÄ°T TIR’larının ve diÄŸer kozmik bilgilerin dışarıya sızması konusunda SinirlioÄŸlu’nun dahlinin olup olmadığının soruÅŸturulmasını istiyor.

Aynı yazar başka yazısında, Dışişlerindeki toplantıda dışarıya sızan konuşma için bunun böcekle olmasının mümkün olmadığını, birinin yanında ses kayıt cihazıyla bunu kayıt etmiş olabileceğini söylüyor.

Üstü aranmadan o toplantıya girebilecek 4 kişi vardı:

Bakan Davutoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Yaşar Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu.

Bunca iddiadan sonra Feridun SinirlioÄŸlu’nun bir dahli olup olmadığını bilmiyorum. Bu konuda kendisinin bir açıklaması yok.

Kendi adıma konuÅŸacak olursam, bu iddiaları zihnimin bir yerinde tutup Feridun SinirlioÄŸlu’nun bundan sonraki icraatlarını yakinen takip edeceÄŸim.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.