Sosyal Medya

Makale

Fabrika Ayarlarım

Acaba TV kartını imal edip buraya “Fabrika ayarlarına dön.” dosyasını koymayı akledebilen insana, hayatının her hangi bir kesitinde böyle bir imkân sunulmuÅŸ mudur? Çok iddialı dini yaklaşımlarının bir gün tamamen temelsiz gören ve “kocakarı imanına” dönmek isteyen büyük zevatların yaptığı da bir nevi bu fabrika ayarlarına dönmek isteÄŸi deÄŸil midir?

Ä°slam fıtratı üzerine yaratılan insanı, anne ve babasının Hıristiyan, Yahudi veya Mecusi yaptığını söyleyen Rasulullah (sav), acaba insanın en yakınları tarafından fıtrattan uzaklaÅŸtırılmasına karşılık nasıl bir önlem önermiÅŸ olabilir? KeÅŸke demesi yasaklanan inançlı insanın yeniden fıtratına kavuÅŸmasının yani fabrika ayarlarına dönmesinin yolu nedir?

Bu konuyu Kur’an ışığında düÅŸündüÄŸüm zaman dört baÅŸlığın öne çıktığını söyleyebilirim. Åžöyle ki:

 

  • Ben sadece Allah’ın kuluyum. Ondan geldim ve yine ona döneceÄŸim…


“(Ve Allah ÅŸöyle diyecektir): Ä°ÅŸte ÅŸimdi bize yapayalnız geldiniz, tıpkı sizi ilk yarattığımız gibi ve (hayatta iken) size bahÅŸettiÄŸimiz her ÅŸeyi arkanızda bıraktınız. Kendinizle ilgili olarak Allah’a ortak koÅŸtuÄŸunuz o ÅŸefaatçilerinizi yanınızda görmüyoruz! Gerçek ÅŸu ki, sizin (dünyadaki hayatınız ile) aranızdaki bütün baÄŸlar artık kesilmiÅŸtir ve bütün eski dostlarınız sizi terk etmiÅŸtir!” (Enfal / 94)

 

  • Benim tek önderim Muhammed’dir (sav) ve ben yalnızca onun ümmetindenim.


“Muhammed Allah’ın Resulüdür ve (sadakatle) onun yanında olanlar, bütün hakikat inkârcılarına karşı kararlı ve tavizsiz, (ama) birbirlerine karşı merhamet doludurlar. Onların (namazda) eÄŸilerek (ve) yere kapanarak Allah'ın lütuf ve rızasını aradıklarını görürsün. Onların iÅŸaretleri, yüzlerindeki secde izleridir. Åžu, onların hem Tevrat'taki ve hem de Ä°ncil'deki temsilleridir: (Onlar) filiz veren bir tohum gibi(dirler), sonra Allah o (filizi) güçlendirir ki saÄŸlam ÅŸekilde büyüsün ve (sonunda) kökü üzerinde dimdik dursun ve üreticileri sevindirsin... (Allah böylece müminleri saÄŸlam ve dayanıklı/dirençli kılar) ki onlar aracılığıyla hakikat inkârcılarını ÅŸaşırtsın. (Ama) onlardan inanıp doÄŸru ve yararlı iÅŸler yapanlara Allah maÄŸfiret ve büyük bir mükâfat vaat etmiÅŸtir.” (Fetih / 29)


  • Ben geçmiÅŸte, bugün ve gelecekte yaÅŸayacak bütün Müminlerin kardeÅŸiyim…


“Bütün müminler kardeÅŸtir. O halde, (her ne zaman araları açılırsa) iki kardeÅŸinizin arasını düzeltin ve Allah'a karşı sorumluluÄŸunuzun bilincinde olun ki O'nun rahmetine nail olasınız.” (Hucurat / 10)

 

  • Ben annemin oÄŸluyum…


“(Allah diyor ki:) Biz, insana, anne babasına karşı iyi davranmasını emrettik: annesi onu nice acılara katlanarak karnında taşıdı ve çocuÄŸun annesine bağımlılığı iki yıl sürdü; (öyleyse, ey insanoÄŸlu,) Bana ve anne babana ÅŸükret, (unutma ki) bütün yollar sonunda Bana ulaşır.” (Lokman / 14)


Ä°ÅŸte bunlar benim çığlık atmamak için tutunduÄŸum fabrika ayarlarım…

EÄŸer bir gün yoldan çıkar veya ÅŸaşırırsam lütfen beni bu ayarlara geri döndürün.

                                                                                                             Åževket HÜNER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.