Sosyal Medya

Makale

Maviler ve Sarılar

Tabiattaki üç ana renk, mavi, sarı ve kırmızıdır. Bu renkler birbirlerine karıştıklarında ara renkleri oluÅŸtururlar. Yani kendi başına bir renk sahibi olanlardan diÄŸer renkle karışmayı kabul edenler yeni renkler meydana getirirler. Beyaz, bütün renkleri yansıtandır. Siyah ise bütün renkleri yutan olarak ifade bulur. Mesela tabiata hâkim olup içimizi ferahlatan yeÅŸil, mavi ve sarının karışımından elde edilendir. Yani mavi mavilikten, sarı da sarılıktan vazgeçmediÄŸi sürece yeÅŸil rengi oluÅŸturamazlar. Mavinin ve sarının birbirine katılma oranları ise yeÅŸilin deÄŸiÅŸik tonlarını oluÅŸturur. YeÅŸil, üçüncü ana renk olan kırmızının mavi ve sarının karışımından uzak durması sayesinde var olur.

Maviler ve sarılar, Ramazan ayı boyunca kendi iddialarını bir kenara bırakıp Allah’ın gözetiminde olduklarını hissettiren oruca devam ettiklerinde yeÅŸilin tüm tonları bu topraklara hâkim olur. Maviler ve sarılar bir ay boyunca yeÅŸili oluÅŸturmaktan razıdırlar. Maviler ve sarıların birbirlerinin kuyuların kazmadıkları bu bir aylık zaman diliminde kırmızılar da zincire vurulmuÅŸçasına kendi kabuÄŸuna çekilip oluÅŸan yeÅŸili görmezden gelirler.

Bu dört mevsimden de farklı bir mevsimdir. Buna “Kuran mevsimi” denir.

Fakat mavilerin ve sarıların yeÅŸili oluÅŸturan birliktelikleri ancak bir ay sürer ve ÅŸeker kıvamında üç gün süren bir tatil sonrası tekrar en önemli ana renk oldukları iddialarına geri dönerler. Yani onların yeÅŸili oluÅŸturma nedenleri ileriye dönük bir umuttan çok, geride bıraktıkları dönemdeki siyahla olan iliÅŸkilerinden doÄŸan bulaşıklıktan kurtulmayı arınma zannetmeleridir.

Mavilerin ve sarıların üzerinde anlaÅŸtıkları en önemli mesele kırmızı olmadıklarıdır. Ama en önemli ana renk olma iddialarını o kadar abartılı savunurlar ki kırmızıya karşı olan en önemli kazanımlarının yeÅŸili oluÅŸturma birliktelikleri olduklarını unutuverirler. Hudutların ötesindeki kırmızılar ile müttefik oldukları iddialarına raÄŸmen bir dış tehdit durumunda gayri iradi olarak yeÅŸili oluÅŸturabileceklerine inanırlar. Övündükleri tarihlerine yeÅŸil renk hâkim olmasına raÄŸmen kırmızıların teknolojilerine hayranlıklarından dolayı artık ne maviler mavi ne de sarılar sarıdırlar. Önlerinde tek bir umutları kalmıştır. O da her doÄŸan çocuÄŸun fıtrat itibariyle yeÅŸil doÄŸmasıdır.

Kırmızılar, ayrı ayrı görüÅŸtükleri mavileri ve sarıları, yeÅŸili oluÅŸturmamaları konusunda tehdit edenlerdir. Kırmızıların desteÄŸiyle yönetime talip olan maviler veya sarılar, yeÅŸili oluÅŸturmayacaklarına söz verenlerin arasından seçilirler. Onlar, taraftarlarına yeÅŸil ufuklar vaat ettikleri halde mavilik veya sarılık iddialarından vazgeçmezler. Ve en geçerli yönetim tarzının mavilerin mavi, sarıların sarı, kırmızıların kırmızı kalarak rekabete ve üstünlüÄŸe dayanan                         “ana renkler” adlı laik demokratik kapitalist sistemdir. Üstelik onlar Ramazan ayı boyunca bu toprakların yeÅŸile boyanmasının da ancak bu sistemin güvencesi altında gerçekleÅŸtiÄŸi iddiasındadırlar!

 

Not;Bu yazıda söz edilen renklerin, gerçek ÅŸahıslar(!) ve gerçek kurumlarla(!) hiçbir ilgileri yoktur. Zira hakikati idrak etmek için gerçeklerden fazlası gerekmektedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.