Sosyal Medya

Güncel

AkdoÄŸan: 1-2 puan her ÅŸeyin rengini deÄŸiÅŸtirebilir

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, seçimlerde bir-iki puanın hükümet olup olmama açısından kritik olduğunu söyledi; "Milletvekili dağılımında bir iki puan her şeyin rengini değiştirebilir" dedi.



NTV'ye konuÅŸan BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimleri deÄŸerlendirdi. AkdoÄŸan'a, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın birkaç hafta önce katıldığı televizyon programında bir rehavetten bahsettiÄŸi ve bunun bir sürprize neden olabileceÄŸi görüÅŸü hatırlatıldı. Bunun üzerine AkdoÄŸan ÅŸunları söyledi:

"O rehavet ÅŸu: Biraz CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde onu gördük. 'Nasıl olsa kazanıyoruz'. Bu yüzden CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde katılım düÅŸük oldu. Normalde biz yüzde 52 ile deÄŸil belki yüzde 58-60 ile de alabilirdik ama bizim kitle yaylaya, köyüne gidenler vesaire çoÄŸu dönmedi veya aileden bir kiÅŸi gelip oy kullandı. Katılımın düÅŸük olması bizim aleyhimize oldu. Daha yüksek bir oyla CumhurbaÅŸkanımız seçilebilirdi. 'Nasıl olsa böyle devam ediyor, AK Parti kazanıyor' bunun ürettiÄŸi bir rehavet vardı ama burada ÅŸu görülmeye baÅŸlandı: Nasıl HDP için bir iki puan kritikse barajı geçip geçmeme noktasında, AK Parti için de bir iki puan hükümet olup olmama açısından kritik. Yani AK Parti yine yüksek oy alabilir ama milletvekili dağılımı önemli. Bu dağılımda bir iki puan her ÅŸeyin rengini deÄŸiÅŸtirebilir. Bizim kitlemiz bunu fark etti."

"Beklenenin üzerinde oy alabiliriz"

AkdoÄŸan, kararsız seçmenlerin durumunun sorulması üzerine ise bunların birbirini besleyen ÅŸeyler olduÄŸunu dile getirdi.

Karasız seçmende de, "Birtakım eleÅŸtirileri var, sıkıntılar ortaya koyuyor ama AK Parti'nin yapabileceÄŸini düÅŸünüyor" görüÅŸünün olduÄŸunu vurgulayan AkdoÄŸan, "AK Parti ile gönül iliÅŸkisi, gönül bağı veya güven iliÅŸkisi sarsılmamış ama birtakım eleÅŸtirileri var o da toparlandı. Bu yüzden biz beklenenin üzerinde de bir oy alabiliriz. Son hafta bu kararsızlar ve diÄŸer rehavete kapılanların toparlanmasıyla iyi bir oy alabiliriz diye düÅŸünmeye baÅŸladım. Beklenti diyelim anketlerde yüzde 45 çıkıyor, bunun üzerine de çıkabiliriz diye bir hissiyata kapıldım" dedi.

"Şikayette bulunur, size kızabilir"

AkdoÄŸan, AK Parti'ye seçmenin yaptığı eleÅŸtirilerinin sorulması üzerine ise, "Seçimler zaten bunun için bir vesiledir. Araziye çıkarsınız, vatandaÅŸ size oy versin vermesin talepte, ÅŸikayette bulunur, size kızabilir... Zaten seçim budur. Gidip onları dinleyeceksiniz, biz bunu seçim dışında da yapıyoruz. Aslında 12-13 yıl iktidarda olmuÅŸ bir partinin sokaÄŸa çıkması zordur. Bizde tam tersi muhalefet sokaÄŸa çıkmakta zorlanıyor. Çünkü çıktığında o teÅŸkilat yapısıyla baÅŸka bir ÅŸey oluÅŸmaya baÅŸlıyor" diye konuÅŸtu.

"Sürecin ruhuna Fatiha dersiniz"

Kürt sorununa çözüm sürecini de deÄŸerlendiren Yalçın AkdoÄŸan, HDP seçimde yüzde 10 barajını geçse geçmese de AK Parti'nin süreci baÅŸarıya ulaÅŸtıracağını söyledi. AkdoÄŸan, "Barajı geçmesi, milletvekili dağılımı açısından AK Parti'nin iktidarına mal olacak bir tablo ortaya çıkarırsa zaten çözüm süreci kalmaz. HDP barajı geçti, çözüm süreci geçmiÅŸ olsun, ruhuna Fatiha dersiniz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.