Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Demirtaş'a Iğdır'da sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Iğdır'da konuştu. Erdoğan'ın hedefinde HDP'li Selahattin Demirtaş vardı.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ arasındaki baÄŸlama polemiÄŸine iliÅŸkin ErdoÄŸan, "HDP'nin eÅŸ genel baÅŸkanını eline saz tutuÅŸturarak bar sanatçısı gibi pazarlıyorlar. Yasin Börü gibi kardeÅŸlerimizi katledenlere destek verenlere aydın denir mi? Arkalarında terör örgütü olmasa bu oyları almaları mümkün deÄŸil. Hep tehdit." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

IÄŸdır bugün bir baÅŸka güzel. Kürt olabiliriz, Azeri olabiliriz. Kürtçe, Türkçe konuÅŸuyor olabiliriz. Ama hep birlikte Türkiye'yiz bunu unutmamamız gerekiyor.

"MÜCADELEMÄ°Z VARLIK-YOKLUK MÜCADELESÄ°DÄ°R"

Kafkasya'da, Balkanlarda yaÅŸananları görüyorsunuz. BirliÄŸe beraberliÄŸe kardeÅŸliÄŸe vurgu yapmamızın nedeni bu iÅŸte. Son 200 yılda beraberliÄŸimizi kaybettiÄŸimizde bir mevziyi deÄŸil her ÅŸeyimizi kaybediyoruz. Yüreklerimizin toplu vurmasını saÄŸlamalıyız. Bizim bu coÄŸrafyada verdiÄŸimiz mücadele varlık-yokluk mücadelesidir.

"HÜKÜMETE KARÅžI ORTAKLIK KURMUÅžLAR"

Dün Menderes için söylediklerini bugün bizim için söylüyorlar. Neden, çünkü hesapları bozuldu. Biz 12 yıldır vesayetle çarpışa çarpışa bu hale geldik. Biz bu hesabı bozduk. 2010'da anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸini referanduma götürerek bu hesabı milletimizle birlikte bozduk. Bugün önümüzde yine bir hesap var. Milliyetçi olan partiyle, terör örgütünün desteklediÄŸi partiyle bir arada görüyoruz. Ana muhalefet partisini, paralel yapı ile birarada görüyoruz. Bunlar bize karşı, hükümete karşı ortaklık kurmuÅŸlar. Bunlar millete karşı ortaklık kurmuÅŸlar. Biz millete hizmet için, onlar millete karşı olmak için ortaklık kurmuÅŸlar.

"AL BÄ°RÄ°NÄ° VUR ÖTEKÄ°NE"

Birisi siyasi Kürtçülük yapıyor, diÄŸeri siyasi Türkçülük yapıyor. Hiç farkı yok, al birini vur ötekine. Ana muhalefet partisinin kendi partisini bırakıp eÅŸbaÅŸkanlık yapan parti için oy istemesinden fayda çıkar mı? Diyor ki klozetler altın kaplamaymış. Dün TRT'de canlı yayında hodri meydan dedim. Bu sabahta genel sekreterim kanalıyla yazılı olarak kendisine bir bildiri de bulundum CumhurbaÅŸkanlığı külliyesine çağırdık. Gez bütün tuvaletleri bakalım bir tane altın kaplama klozet bulacak mısın? Bulursan ben görevi bırakırım, bulamazsam CHP'nin başına bela olmaktan çekilecek misin? Bunların klavuzu karga. Bu iftira için mantık ÅŸu: ifitar at tutmazsa iz bırakır.

"MEKKE'YE GÄ°TSEYDÄ°N YA"

Pensilvanya ile Kandil'in ülkenin hayrına bir meselede biraraya gelmesi mümkün mü? Bak ÅŸimdi geldiler, çünkü 1999'da bunların hocaefendisi vardı ya kaçtı gitti Amerika'ya. Mekke'ye gitseydin ya. Küçük imamlar da kaçıyor. Dedik ya inlerine gireceÄŸiz. Åžuanda inlerine girdik. Kaçıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.

"BAR SANATÇISI GÄ°BÄ° PAZARLIYORLAR"

HDP'nin eÅŸ genel baÅŸkanını eline saz tutuÅŸturarak bar sanatçısı gibi pazarlıyorlar. Yasin Börü gibi kardeÅŸlerimizi katledenlere destek verenlere aydın denir mi? Arkalarında terör örgütü olmasa bu oyları almaları mümkün deÄŸil. Hep tehdit. Sizde zerre kadar nezaket varsa gelir parlamentoda konuÅŸursunuz. Tehditlerle bir yere gelemezsiniz.

"ÇOCUKLARININ ALTINDA YARIÅž ARABALARI VAR"

DaÄŸdakilerin Ä°slam ile bir alakası yok. Benim kürt kardeÅŸlerimin bunu bilmesi lazım ve bu oyunu bozması lazım. Diyanet Ä°ÅŸleri makamına 320 bin liralık aracı layık görmeyenlerin çocuklarının altında yarış arabaları var.Artık biz eski Türkiye'de yaÅŸamıyoruz. Yeni Türkiye'de durum farklı henüz bunu onlar anlamadı. Türkiye deÄŸiÅŸiyor, dönüÅŸüyor hak yerini buluyor.

"BU TÜR ELEÅžTÄ°RÄ°LER YAPILMAZ"

Bizim dinimizin temsil makamında bulunan bir zata kalkıp da bu tür eleÅŸtiriler yapılmaz. Bahçeli ne diyor? Ya istifa et ya mercedes'i iade et. Neden? Beyefendinin eseri antika, eski araçlar kullanırmış. Ä°nanın ÅŸu an o araçları bu fiyata alamazsın. Sanki mensuplarının arasında Mercedes'e binen yok.

"AHMET KAYA'YI LÄ°NÇE TUTANLAR BUGÜN..."

HSYK'nın bir haberini okudum. Ne dedi HSYK? Artık yargıda da baÅŸörtü kullanılmasında bir engel bulunmamaktadır. Daha dün sırf Kürtçe türkü okuyacağım dediÄŸi için Ahmet Kaya'yı linçe tutanlar bugün birden bire eÅŸ baÅŸkan sevdalısı oldular.

"DOÄžRUYU SÖYLEMEK ZORUNDAYIM"

Merkez Bankası rezervlerini 22 milyar dolardan 122,5 milyar dolara çıkarttık. 25 banka onların döneminde iflas etti. GeldiÄŸimizde 2002 sonunda, devletin borçlanma faizi %63'tü. Åžimdi hamdolsun tek haneli rakamlarda. Ben bir cumhurbaÅŸkanı olarak milletin tarafındayım. DoÄŸruyu söylemek zorundayım eÄŸer söylemezsem bu ülkedeki sorumluluktan kurtulmamız mümkün deÄŸil.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.