Sosyal Medya

Güncel

PKK'dan seçim öncesi kritik karar

PKK'nın Kuzey Irak'taki yöneticilerinden Murat Karayılan,Murat Karayılan, 7 Haziran seçiminde HDP'ye oy verilmesi konusunda hiç kimseye baskı veya tehditte bulunmadıklarını, seçim sonuna kadar şiddete yönelmeyeceklerini söyledi.



Uydu aracılığı ile Avrupa'dan PKK çizgisinde yayın yapan Med Nuçe kanalında KCK'nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan ile Kandil Dağı'nda yapılan röportaj yayınlandı.


"TEHDÄ°T VE BASKI YOK"

Karayılan, iddia edilenin aksine silahlı güçlerinin hiç kimseye seçim ile ilgili silahlı tehdit veya baskı yapmadığını, ortaya atılan tüm iddiaların çarpıtma olduÄŸunu savunurken, bazı yerlerde görülen seçim otobüsünü taÅŸlama gibi olayların kendilerini baÄŸlamadığını söyledi.

"SEÇÄ°M SONUNA KADAR ŞİDDETE YÖNELME DURUMUMUZ OLMAYACAK"

Karayılan, 7 Haziran seçiminin bütün tüm Türkiye toplumu için önemli olduÄŸunu, Türkiye halkının yapacağı seçime herkesin saygı göstermesi gerektiÄŸini düÅŸündüklerini belirterek, "Özellikle seçim sonuna kadar hiçbir biçimde herhangi bir ÅŸiddet durumuna yönelme durumumuz olmayacağını açıklıkla belirtiyoruz" dedi.

"HDP BARAJI AÅžACAK"

DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da askerlerin sürekli hareket halinde olduÄŸunu, sadece üzerlerine gelinmesi halinde 'meÅŸru müdafaa ÅŸartları' içerisinde karşılık vereceklerini anlatan Murat Karayılan, HDP'nin yüzde 10 seçim barajnıı aÅŸacağına dair bir çok veri, anket bulunduÄŸunu söyledi.

"HDP'NÄ°N PROJESÄ°NÄ° DESTEKLÄ°YORUZ AMA NE HDP'DEN SORUMLUYUZ, NE HDP BÄ°ZDEN SORUMLU"

Karayılan, ÅŸu iddialarda bulundu: "Kürtler, tarihinde ilk kez, Türkiye'deki demokratik güçler sistemden dışlanan tüm kesimler ile birleÅŸmiÅŸ, bir güç olmuÅŸ, yüzde 11-12 düzeyini yakalayacak duruma gelmiÅŸ. Bizim bu durumda kalkıp silah kullanmamız olacak bir ÅŸey midir? Sanki HDP bizim partimiz; ikimiz aynıymışız gibi davranıyorlar. Biz seçim partisi deÄŸiliz. Yalçın AkdoÄŸan baÅŸta olmak üzere hükümet yetkililerinin aÄŸzını bozarak bize sarf ettiÄŸi ÅŸeylere burada cevap vermek istemiyorum. Onların üslubu 12 Eylül cuntacılarından bir farkı yoktur. HDP'yi dışlamak, hedef, demokrasi için tehlikeli, zararlı göstermek, ötekileÅŸtiren tutumların hepsi yapılabilecek en berbat ÅŸeylerdir. Ciddi bir siyaset ortamında bu çok komik bir durumdur. Kürt sorununu, Türkiye'yi demokratik ortama kavuÅŸturarak çözmek istiyoruz. HDP yasal bir yapılanmadır. HDP, geçmiÅŸi, temeli olan sol, sosyalist demokratik birçok partinin içinde yer aldığı bir projeye sahip. Sadece Kürtler'den ibaret deÄŸil. Türkiyeli birçok çevre, kurum, kuruluÅŸ, sivil toplum kuruluÅŸunun içinde yer aldığı siyasal yapılanma. AKP'nin bir rakibi. Rakibini kötülemek için HDP'yi silahlı güç sanki biz göstermek doÄŸru deÄŸil. HDP'nin projesini uygun buluyor ve destekliyoruz. Bizim konuÅŸmalarımız destek amaçlıdır. Barışı geliÅŸtirecek, sorunları çözecek, demokrasiyi geliÅŸtirecek projeyi destekliyoruz. Ama ne HDP'den sorumluyuz, ne HDP bizden sorumludur. 'HDP silahlı güçtür demek doÄŸru deÄŸil."

"ÜZERLERÄ°MÄ°ZE DÜÅžENÄ° YAPTIK"

PKK'lı Murat Karayılan, 2013 yılında 21 Mart'taki nevruzda, Abdullah Öcalan'ın Ä°mralı'dan dile getirdiÄŸi perspektif doÄŸrultusunda Kandil Dağı'nda düzenlediÄŸi basın toplantısında 'çözüm projesini', kendileri ve hükümetin ne yapacaklarını anlattığını, örgüt olarak üzerlerine düÅŸenleri kendilerinin yaptıklarını ileri sürdü.

"HEDEF YÜZDE 14-15 OLMALI"

Türkiye dışında oy verme iÅŸleminin 30 Mayıs'ta sona ereceÄŸini buralarda oturan oy verme hakkına sahip herkesin mutlaka sandık başına gitmesi gerektiÄŸini belirten Murat Karayılan, "HDP'nin alacağı yüzde 10.5-11 oy ile ile barajı aÅŸamayacağını düÅŸünüyorum. Çünkü, hile yapar, oyları geçersiz sayar veya çalarlar. Yüzde 12-13 olursa, bunu yapamazlar. HDP'nin hedeflediÄŸi oy oranı yüzde 14-15 olmalı. Türkiye'nin istikrar özgürlüÄŸü barışından yana kesimler gerçekten sorumlu davranmalı" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.