Sosyal Medya

Dünya

Biden'den Barzani'ye: Ömrümüz Kürt devletini...

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye, 'İkimizin de ömrü Kürt devletini görmeye yetecektir' dediği öne sürüldü.



Kuzey Irak'tan uydu aracılığı ile yayın yapan Rudaw TV'nin haber bültenine katılan Ä°mar ve Ä°skan Bakanı Derbaz Kosret, Barzani ile birlikte 3 Mayıs'tan itibaren 1 hafta süreyle ABD'de temaslarda bulunduklarını anlattı. Kosret, Kürt lider Mesut Barzani'nin ABD'li yetkililere Kürtler'in geleceÄŸine iliÅŸkin detaylı söz ettiÄŸini, görüÅŸme sırasında, "Artık komÅŸu ülkelerin bizimle nasıl bir iliÅŸki geliÅŸtireceklerini bekleyecek deÄŸiliz. BaÄŸdat'ta yeni bir yönetim var. BaÄŸdat Yönetimi'ne yardımcı olacağız. Ancak, bu milletimizin haklarından vazgeçtiÄŸimiz anlamına gelmiyor" dediÄŸini anlattı.

Barzani'nin ABD BaÅŸkanı Barack Obama ve Joe Biden'a Kürtler'in kendi kaderlerini tayin edebilecek durumda olduÄŸunu ve referandum ile bağımsızlık konularında da barışçıl davranacaklarını söylediÄŸi kaydedildi. 

Kuzey Irak'taki hükümetin Ä°mar ve Ä°skan Bakanı Derbaz Kosret, BaÅŸkan Obama'nın  Barzani'ye, "Kürt milletinin taleplerini öÄŸrenmek istedik. Taleplerinize karşı deÄŸiliz. Ancak, ÅŸu durumda bizim için öncelikli olan IŞİD örgütünün bitirilmesidir" dediÄŸini aktardı.

GörüÅŸmeye katılan BaÅŸkan Yardımcısı Biden'in Mesut Barzani'ye, “Sayın BaÅŸkan müsterih olun. Ä°kimizin de ömrü Kürt devletini görmeye yetecektir" dediÄŸi ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.