Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli: Bunların alayını süpüreceğiz

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Tekrar gelme vaktimiz ufukta belirmiştir. Geldiğimizde bunların alayını süpüreceğiz' diye mesaj verdi...



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Bahçeli, partisince Isparta Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın "demokratik adap ve edep tanımadan muhalefete sataÅŸtığını" öne sürdü.

"ErdoÄŸan CumhurbaÅŸkanlığını tartışmaya açtı"

Bahçeli, ErdoÄŸan'ın Van'da yaptığı konuÅŸmada "CumhurbaÅŸkanının önünü kimse kesemez" dediÄŸini hatırlatarak, CumhurbaÅŸkanı olan birisinin önünü elbette kimsenin kesemeyeceÄŸini, kesmeyi aklından geçirmeyeceÄŸini vurguladı.

ErdoÄŸan'ın ahlaken ve vicdanen CumhurbaÅŸkanlığını tartışmaya açtığını savunan Bahçeli, "Bu nedenle 7 Haziran'da bizzat Türk milleti önüne çıkacaktır. Emaneti veren, almasını da çok iyi bilecektir" diye konuÅŸtu.

"13 yıllık hezimet tablosunu unutmayınız"

Bahçeli, 7 Haziran'da tarihi bir baÅŸarı beklediÄŸini dile getirerek, meydanı dolduran vatandaÅŸlara, "13 yıllık hezimet tablosunu unutmayınız. 13 yıllık kayıp ve yokluk devrini unutmayınız. 13 yıllık rezalet ve zilleti unutmayınız. 13 yıllık yenilgi ve yozlaÅŸmayı unutmayınız. 13 yıldır beslenen ihanet ve Türk düÅŸmanlığını unutmayınız" ÅŸeklinde seslendi.

"Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliÄŸe ulaÅŸacaktır"

Bahçeli, "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" adıyla ilan ettikleri seçim beyannamelerinin heyecanla karşılandığını, beÅŸ ana projeyle milletin sıkıntılarını çözmek istediklerini söyledi.

Yoksulluk, yolsuzluk ve terörle mücadele edeceklerini, devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceklerini anlatan Bahçeli, ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküÅŸü engelleyeceklerini savundu.

"Üreten Ekonomi" programlarıyla milyonlarca vatandaşın sorununu gideceklerini belirten Bahçeli, "Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliÄŸe ulaÅŸacaktır" dedi.

"Emeklilere 2 bin 800 lira destek ödeneÄŸi"

Türkiye'nin MHP iktidarıyla tarihi misyonuna sahip çıkarak içinde bulunduÄŸu ataletten kurtulacağını kaydeden Bahçeli, emeklilere ÅŸöyle seslendi:

"Mart ayında bin 400, eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira emekli destek ödeneÄŸi almak için bizimle yürüyün. Mazlumlar, maÄŸdurlar, kimsesizler, yetimler, darda kalanlar, davetim sizlere. Gelin bizimle yürüyün. Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri, esnafın, emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için kararlı adımlarla yürüyoruz. Åžahit olun, takip edin, sözümüz sözdür. Emekli aylıkları arasındaki eÅŸitsizliÄŸi gidereceÄŸiz, emekli aylığı hesabındaki refah payını mutlaka yükselteceÄŸiz. Kamu çalışanlarımıza çeÅŸitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına aynen yansıtacağız. Emeklilikte yaÅŸa ve prim gün sayısına takılan vatandaÅŸlarımızın maÄŸduriyetlerini kökten gidereceÄŸiz."

"Cemevi gerçeÄŸine siyasi kaygılardan uzak çözüm"

Ä°mamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını, cemevi gerçeÄŸini de siyasi kaygılardan uzak ÅŸekilde kabul edeceklerini anlatan Bahçeli, "Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eÄŸitilmesi için ilahiyat fakültelerinde 'Tasavvuf Ä°limleri Bölümü' kuracağız" diye konuÅŸtu.

Köy ve mahalle muhtar maaÅŸlarının en az asgari ücrete yükseltileceÄŸini bildiren Bahçeli, köy ve mahalle ihtiyar heyetinde görev alanlara da her ay 150 lira huzur hakkı ödenmesi için tedbir alacaklarını ifade etti. Bahçeli, mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri de ucuzlatacaklarını kaydetti.

"700 lira aile desteÄŸi"

Bahçeli, "Üreten Ekonomi" programlarıyla her yıl 700 bin kiÅŸiye iÅŸ saÄŸlayacaklarını, muhtaç durumdaki ailelerin en az bir ferdine iÅŸ vereceklerini belirtti. Bu kiÅŸilere iÅŸ saÄŸlanana kadar 700 lira "Aile desteÄŸi" adı altında ödeme yapacaklarını anlatan Bahçeli, "65 yaşını doldurmuÅŸ kardeÅŸlerim, rahat olun, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.