Sosyal Medya

Dünya

Yahudi soykırımını reddeden tweeti başına dert oldu

Kanada Amerikan Futbolu Ligi takımlarından Montreal Alouettes’de oynayan Mitchell, Twitter’da paylaştığı Yahudi soykırımını reddeden mesaj nedeniyle para cezası alacak.



Ligdeki takımlardan Montreal Alouettes'de oynayan Khalif Mitchell, Twitter'da Yahudi soykırımını reddeden ve bu olayın yalan olduÄŸunu savunan mesajı paylaşınca, miktarı açıklanmayan para cezasına çarptırıldı.
Kanada Amerikan Futbolu Ligi Yöneticisi Jeffrey Orridge, yaptığı açıklamada, Mitchell'in ligin sosyal medya kurallarını ihlal ettiÄŸini belirtti. Orridge, "Bölücülük, ırkçılık veya kiÅŸilerin cinsiyet, ırk, din ya da cinsel yönelimlerini kötüleme amaçlı kullanılan yorumlara bizim ligimizde kesinlikle yer yoktur" dedi.
Jeffrey Orridge, ÅŸunları söyledi:
"Bizler oyuncularımızın kendi düÅŸüncelerini açıklama haklarının olduÄŸunun farkındayız fakat bu tür aÅŸağılayıcı ve uygunsuz açıklamalarla ligimizin itibarını zedeleyemeyiz. Mitchell, kurallar gereÄŸi para cezası alacak. Ceza miktarı da olabilecek en yüksek rakam olacak.''
Kanada faaliyet gösteren Yahudi organizasyonların protesto yaÄŸmuruna tuttuÄŸu Khalif Mitchell'in takımı Montreal Alouettes BaÅŸkanı ve CEO'su Mark Weightman da Mitchell'in sosyal medya üzerinden attığı mesajları kınadığını açıkladı.
Mark Weightman, "Onun attığı mesajlar hayal kırıcı ve hiçbir ÅŸekilde Montreal Alouettes Futbol Kulübü'nün görüÅŸ ve deÄŸerlerini yansıtmamaktadır" ifadesini kullandı. Weightman, "Onun mesajları tamamen kabul edilemez ve Alouettes olarak rahatsız olan herkesten özür dileriz" diye konuÅŸtu.
Halen paylaşımları için özür dilemeyen Khalif Mitchell ise daha sonra TruthWillFree96 isimli adresinden yaptığı açıklama ve paylaşımlarda, ''Biliyorum ki gerçek, beni sonsuza dek özgür yapacak'' ifadesini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.