Sosyal Medya

Güncel

Evren'in kızı: Gelmezlerse gelmesinler

Kenan Evren'in kızı Şenay Gürvit canlı yayında eleştirilere yanıt verdi.



Hayatını kaybeden 7. CumhurbaÅŸkanı Kenan Evren'in kızı  Åženay Gürvit,  CNNTÜRK'te telefonla baÄŸlandığı televizyon programında eleÅŸtirilere tepki gösterdi.

Evren'in son günleri sorulan Gürvit, "Babam uzun süredir tedavi görüyordu. YoÄŸun bakıma girinceye kadar bilinci açıktı, ben hep yanındaydım. GeliÅŸmelerin içindeydim. Her ÅŸeyin bilincindeydi. Bana insanların hayata çok sıkı baÄŸlanması gerektiÄŸini söylüyordu. "Hiçbir zaman ipi bırakmayacaksın kızım" diye de bana tembih etti." dedi.

Meclis'te tören istemediklerini belirten Gürvit, "Televizyonlardaki söylenen sözleri hiç hak etmeyen bir insandı. Onları hiçbir ÅŸekilde kabul etmemiz ailece mümkün deÄŸildir. Onun için Meclis'te tören istemedik. Biz istemedik. Gerek görmedik. Bunların böyle olacağını biliyorduk. Dünyayı yeniden keÅŸfetmeye gerek yok." diye konuÅŸtu. 

Programa katılmadan önce bir kiÅŸinin aradığını aktaran Gürvit, "O günleri yaÅŸayan bir kiÅŸiyim. Tarih bunları yazacaktır. Ben hakkımı helal ediyorum" dedi. Etmeyen etmesin, ister etsinler, gelsinler, ister gelmesinler. Bunlar bizim aileyi etkilemiyor" ifadelerini kullandı. 

Mahkemenin Kenan Evren'le ilgili kararı sorulan Gürvit, ÅŸunları söyledi: Layık olduÄŸu ÅŸekilde gömülecektir, bundan kimsenin ÅŸüphesi olmasın. (Mahkemenin kararının tekrar sorulması üzerine)Yani siz bunun iyi olduÄŸunu söylüyorsunuz. Ben babamın böyle bir ÅŸeyden rahatsız olmadığını, ailecek de hiçbir ÅŸikayetimizin olmadığını söylüyorum. Hala ısrarla bana "ne düÅŸünüyorsunuz" diye sormanıza da hayretle bakıyorum. Er olarak olunca herkes de bayram edecekti o zaman. Çok mu güzel bir tablo olucaktı? 70 milyonun 60 milyonu "Evren PaÅŸa" diye herkes takdirle anıyor. Bizim için önemi yok. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.