Dünya
Kosova, Makedonya sınırına özel birlikler sevk etti
Makedonya'da meydana gelen şiddetli çatışmalar sebebiyle Kosova da sınıra özel birlikler sevk etti
Makedonya'nın Kumanova şehrinde meydana gelen çatışmalar nedeniyle, 'ROSU' olarak adlandırılan Kosova özel polis kuvvetleri, Kosova'nın Makedonya ile sınırına gönderildi.
Kosova'dan iki grup şeklinde sınıra sevk edilen 'ROSU' birliklerinin bir kısmının Kosova-Sırbistan ve Makedonya sınırının birleştiği bölgeye yakın olan Gilan şehrinde, bir kısmının da Makedonya sınırına yakın olan Elez Han kasabasında konuşlandırıldığı öğrenildi.
Kosova Polisi Basın sözcüsü Baki Kelani, Makedonya'nın Kumanova şehrinde polis ile silahlı bir grup arasında çıkan çatışma nedeniyle yaşanan gelişmelerden ötürü özel polis kuvvetlerinin sınıra gönderilmesi kararını alındığı açıklandı.
Besim Hoti, Kosovalı bazı vatandaşların Makedon polise ile çatışmalara katıldığı ihbarlarının alınması üzerine özel polis birimlerinin sınır geçişleri denetleyeceği bildirdi.
OLAY
Makedonya polisi, Kumanova'nın merkezindeki Tode Mendol Mahallesi'nde önceki gün erken saatlerde, silahlı bir grubun bulunduğu bir eve operasyon düzenlemiş, evdekilerin polise silahla karşılık vermesi üzerine taraflar arasında çatışma çıkmıştı. Yaklaşık 28 saat süren çatışmalarda 8 polis hayatını kaybederken, 37 polis de yaralanmıştı.
Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski silahlı grubun hedefinin, bazı devlet kurumlarına ve sivillere yönelik saldırılar düzenlemek olduğunu ifade etmişti.

Henüz yorum yapılmamış.