Güncel
Keşmirli direnişçiler hapishanede açlık grevine başladı
Keşmir'de yargılanmadan ve sorgulanmadan hapishanede tutulan direnişçiler açlık grevi başlattı
Keşmir'de Hindistan işgaline direndikleri için hapse atılan ancak kendileriyle ilgili sorgulamalar sürekli geciktirilen direnişçiler açlık grevine başladı.
Keşmir'de bir hapishanede savcı olmaması gerekçesiyle günlerce gözaltında hapsedilen direnişçiler açlık grevine başladı. Keşmir'in Baramulla kentindeki bir hapishanede 28 tutuklu açlık grevi başlattıklarını duyurdu. Keşmir'in işgalden kurtulması için faaliyet yürüten Hürriyet Konferansı Başkanlığında bulunan direniş lideri Seyid Ali Geylani, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC)'ni cezaevinin ziyaret edilip tutukluların durumunun tespit edilmesi için gözlemci göndermesini istedi.
APHC haber ajansına göre söz konusu hapishanede Ekim 2014 tarihinden bu yana savcı olmaması nedeniyle onlarca Keşmirli özgürlükten mahrum ediliyor ve gözaltı süreleri gereksiz yere uzatılıyor. Bu yüzden son yedi aydır bu tür eylemler devam ediyor. Mahkumların birçok kez ilgili mahkeme ve hapishane yetkilileri ile bu konuyu görüşmek istedikleri ancak Hindistan'a bağlı yetkililerin bu taleplere cevap vermedikleri bildiriliyor. Gelen raporlara göre, hapishanedeki 28 tutuklu günlerdir açlık grevinde.
Geylani, Baramulla'daki hapishanede bulunan tutukluların açlık grevi haberini aldığında, Hürriyet konferansında derin endişelerini dile getirdi ve onların güvenliği konusunda endişeli olduğunu açıkladı. Geylani istenmeyen herhangi bir durumun meydana gelmesi halinde sorumlunun hapishane yönetimi olacağını dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.