Sosyal Medya

Güncel

'Maşa olduklarını herkes gördü'

Erdoğan’ın yakın çalışma ekibinden Aydın Ünal, 17/25 Aralık darbe girişiminin başarısızlığa uğramasının ardından 'paralel yapı'nın uluslararası örgütlerin maşası olduğunu herkesin gördüğünü ifade etti.



Yeni Åžafak gazetesinden Nil Gülsüm'ün haberine göre; Tayyip ErdoÄŸan'ın yakın çalışma ekibi içindeydi. Çok kritik süreçlerde Tayyip ErdoÄŸan'ın yaptığı konuÅŸmalarda metin yazarı olarak onun imzası var. Fakat o bu durumu duygu ve düÅŸünce dünyasını bildiÄŸi bir dünya liderine yardımcı olmak olarak açıklıyor. Uzun yıllar CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın metin yazarlığını yapan Aydın Ünal'dan söz ediyorum. Siyasetin bu dönem kazanacağı yeni isimlerden birisi olan Aydın Ünal, iç içe olduÄŸu siyaseti bu kez bir siyasetçi olarak deÄŸerlendirdi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Paralel Yapı ile mücadelede çok güçlü kararlılık sergilediÄŸi görülüyor. Bu yapı ile mücadele nasıl gidiyor?

17/25 Aralık'ın hemen ardından CumhurbaÅŸkanımız 'Ä°nlerine gireceÄŸiz' dedi. BaÅŸlarda mücadele yavaÅŸ ilerledi. Hatta bu yüzden eleÅŸtiriler bile aldık. DoÄŸrusunu söylemek gerekirse baÅŸlarda Sayın CumhurbaÅŸkanımız çok yalnız bırakıldı. Kimsenin hakkını yemek istemem. Bakanlarımızdan, milletvekillerimizden büyük destek verenler oldu. Ama CumhurbaÅŸkanımız yeterince destek alamadı. Ä°hanet edenler oldu. Ä°kbal hesapları olan, denge gözeten, cesareti olmayan bazıları geri durdular ve bizler de onları görme fırsatı bulduk. Üstelik böylesine gizli ve devleti ur gibi kaplamış bir yapıyı temizlemek de zaman alır. Paralel Yapı ile mücadelede iyi bir noktaya gelindiÄŸini düÅŸünüyorum. Uluslararası örgütler tarafından kullanılan bu örgütün maÅŸa olduÄŸunu herkes gördü.

HDP VE PKK Ä°LE Ä°TTÄ°FAK KURDULAR

Paralel Yapı'nın HDP'ye desteğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Eminim ki, bu örgüte bu görevi veren istihbarat örgütlerinin yetkilileri Pensilvanya'ya gidip iÅŸi eline yüzüne bulaÅŸtırdığı için Fethullah Gülen'i iyice fırçalamışlardır. Gülen, hala bir ÅŸey yapabileceÄŸini, kullanışlı olduÄŸunu göstermek için bir takım çıkışlar yaptıysa da, varlık gösteremedi. Åžu anda uluslararası anlamda ekonomiye bir saldırı içindeler. Fakat yine baÅŸarılı olamadılar. Son bir umut, HDP'ye barajı aÅŸtırmak için büyük bir çaba içindeler. Paralel Yapı, HDP ve PKK ile ittifak içinde.

PARALEL YAPI KORKU Ä°ÇÄ°NDE

Çözüm Sürecine karşı çıkan Paralel Yapının bu ittifakı büyük bir çeliÅŸki deÄŸil mi?

Amaç AK Parti'ye zarar vermek. Ama bu strateji, milletin tasvip etmeyeceÄŸi bir strateji. EÄŸer 7 Haziran'da da baÅŸarılı olamazlarsa, onlara iÅŸveren üst akılın onları tasfiye etmesi ihtimali var. Bundan çok korkuyorlar.

HDP YAZILAN SENARYOYU OYNUYOR

HDP tüm söylemini ErdoÄŸan karşıtlığı üzerine kurdu. Bunu nasıl okumak lazım?

Seçime iki parti giriyor. Ä°lki, AK Parti; ikincisi de, üst akıl partileri. CHP, MHP ve HDP, bir tasarım dahilinde çalışıyorlar. MHP'ye suskunluk, CHP'ye yoÄŸun propaganda vazifesi vermiÅŸler. HDP'nin vazifesi de barajı aÅŸmak. CHP, Kemal DerviÅŸ ile irtibat kuruyor. Çanakkale Destanı'nı Ä°stiklal Marşı'ndan ayıramayan çatı aday Ä°hsanoÄŸlu MHP'den aday oluyor. HDP, DoÄŸan ve Gülen medyası tarafından yere göÄŸe sığdırılamıyor. Bunların hepsi, bir üst akıl tarafından tasarımlanmış adımlar. ErdoÄŸan'ın düÅŸmanı her kimse, onlarla iÅŸbirliÄŸi içindeler. BeÅŸÅŸar Esed, DHKP-C, uluslararası finans kuruluÅŸları hep bu tasarıma dahil. HDP'ye bu tasarımda düÅŸen rol de, barajı geçerek ErdoÄŸan'a düÅŸmanlık etmek. HDP, kendi rolünü oynuyor. Fakat baÅŸarılı olacağını düÅŸünmüyorum.

Abiler baÅŸörtüsü eylemi yapan kızları tartakladı.

Bir dönem yolunuz Paralel Yapı ile kesiÅŸiyor. Neden ayrıldınız peki?

1989'da Kocatepe Camiinde bir mevlit düzenleniyordu. O yıl da, baÅŸörtüsü zulmünün en ağır yaÅŸandığı dönemdi. Mevlit devam ederken bazı baÅŸörtülü kızlar cami avlusuna gelip sorunu duyurmak için slogan atmaya baÅŸladı. Camiden çıkan, paralellerin 'abi' dediÄŸi bazı ÅŸahıslar bu kızlara bağırıp çağırmaya, hatta fiziki müdahaleye baÅŸladılar. Bu yüzden, zaten zayıflamış olan irtibatımız tamamen koptu. Bu olaydan sonra, tamamen karşı oldum. Ä°liÅŸkimiz de hiç dostane olmadı.
MÄ°LLÄ° GÖRÜÅž PARALEL YAPI Ä°LE HÄ°Ç UYUÅžMADI
28 Åžubat'taki tavırları sürpriz olmadı o halde…
Bu örgüt dışarıdan baÅŸka içeriden baÅŸka bir örgüt. Bunu bir dönem içlerinde bulunmuÅŸ biri olarak söylüyorum. 28 Åžubat sürecinde Gülen'in açıklamaları beni hiç ÅŸaşırtmadı. Üstelik bu örgüt, merhum Erbakan'ı hiç sevmedi. Merhum Erbakan, Gülen hakkında kırıcı, nezaket sınırlarını aÅŸan açıklamalarda hiç bulunmadı. Fakat onlar hep kırıcı, suçlayıcı ve kaba bir üslup içinde oldular. Bu iki hareket, yani Milli GörüÅŸ ve Paralelciler hiçbir zaman yan yana gelmediler, birbirleriyle uyuÅŸmadılar. Bu hareketin gençliÄŸinden gelen bir kimse olarak ErdoÄŸan'ın da bunu çok iyi bildiÄŸini düÅŸünüyorum.

TÜM SÄ°YASÄ° VE AHLAKÄ° Ä°LKELERÄ° ÇÄ°ÄžNEDÄ°LER

Tam burada madem durum böyleydi neden temas oldu sorusu soruluyor.

Bu sadece Gülen hareketi ile ilgili olan bir durum deÄŸildi. Tayyip ErdoÄŸan yüzde 52 oy almış bir lider. Her kesimle aynı ölçüde temas kurdu. Bu, ilkeler etrafında gerçekleÅŸen bir birliktelikti. Fakat bir süre sonra, bu yapı bütün siyasi ve ahlaki ilkeleri çiÄŸnedi. Bir anlamda asıl doÄŸalarına döndüler. Ve bu iliÅŸki bitti. Türkiye açısından çok da hayırlı oldu.

ERDOÄžAN GÖNÜLDEN KONUÅžUYOR

Erdoğan bu kadar iyi hatip olmasaydı işiniz daha zor olur muydu?

Tayyip ErdoÄŸan çok iyi bir hatip. Metin yazarı, sadece liderin duygu ve düÅŸüncelerini bilerek ona yardımcı olan kiÅŸidir. Prompter veya metin, sadece onun iÅŸini kolaylaÅŸtıran unsurlar. Mesela CHP lideri, Tayyip ErdoÄŸan'ı taklit ederek baÅŸarılı olacağını zannediyor. Yanılıyor, çünkü Recep Tayyip ErdoÄŸan prompterdan deÄŸil, gönülden, halkın diliyle konuÅŸuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.