Sosyal Medya

Güncel

Suriyeliyi Nereye Gönderiyorsunuz?

Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında Suriyelileri geri yollayacaklarını taahhüt ediyor. Bu nasıl mantıktır ve hangi insaftır? Suriye'de ne değişti ki bu insanlar iade edilecek?



CHP'nin Suriyeli mültecilere dair olan seçim vaadi, insanın kalbini kanatacak mahiyette. Sn Kemal KılıçdaroÄŸlu, iktidar olduklarında Suriyelileri geri yollayacaklarını taahhüt ediyor. Bu nasıl mantıktır ve hangi insaftır? Suriye'de ne deÄŸiÅŸti ki bu insanlar iade edilecek?

Babasından daha zalim çıkan BeÅŸar Esed gitti, yerine iyi bir kimse mi geldi? Baas rejimi topyekun ortadan mı kalktı? BeÅŸar Esed, can havliyle uzak-yakın deÄŸiÅŸik ülkelere sığınan vatandaÅŸları için dünyanın önünde kesin bir dille kıllarına dokunulmayacağı sözünü verip, çekinmeden geri gelmeleri çaÄŸrısını mı yaptı?
Suriye'de deÄŸiÅŸen bir ÅŸey yok:
Ä°ç harp devam ediyor. Her ÅŸey her gün daha kötüye gitmekte. Åžartlar böyle iken Türkiye'ye sığınmış bu mustarip insanları BeÅŸar Esed'e teslim etmenin hiç bir makul tarafı olamaz. Öyle bir teslim yaÅŸandığında o insanların bir çoÄŸu ya zındana atılacak, ya kurÅŸuna dizilecek veya idam edilecektir.
CHP buna raÄŸmen böyle bir seçim konuÅŸması yapabiliyorsa demek ki aynı tas aynı hamam devam etmekte. Artık aÄŸza alınmayan "yeni CHP" bir masal.
CHP'de Tek Parti zihniyeti hiç deÄŸiÅŸmemiÅŸ:
1945 yılında 146 Azeri Türkü, tarihin en kan dökücü zalimlerinden biri olan Stalin zulmünden kaçarak Aras nehri üzerindeki Boraltan Köprüsünü geçip ana vatanlarına, al bayraÄŸa, Türk kardeÅŸlerine sığınma fırsatı bulmuÅŸlardı. Fakat Joseph Stalin, Ankara'dan onların derhal iadesini istedi. Ä°smet Ä°nönü, iadenin yapılması talimatını verdi. Hudut karakol komutanı, talimat telgrafını alınca gözlerine inanamadı. Bunu tekrar tekrar teyit ettirdi. Maalesef doÄŸruydu. Utana-sıkıla vaziyet, mültecilere anlatıldı. Azeriler, komutanla askerlerimizin boynuna sarıldılar. Yalvarıyorlardı: "Bizi kendi topraklarımızda, kendi bayrağımız altında bari siz kurÅŸuna dizin; nasılsa o tarafa geçer geçmez başımıza geleceÄŸi biliyoruz; siz kurÅŸuna dizin bari Türk kurÅŸunuyla ölelim!"
Hakikaten Ruslar, onları teslim alınca köprünün diÄŸer tarafında ve bizim askerlerin gözü önünde hepsini takır takır kurÅŸuna dizip ÅŸehit ettiler. Bunun üzerine karakol komutanımız, bu yükü kaldıramayarak kendi eliyle kendi kafasına sıktı. 147. ÅŸehidimizi bu yakada vermiÅŸ olduk...
CHP daha böylesi günahların bedelini ödememiÅŸken neden yeni günahlar ve yeni ahlar peÅŸindedir? Memleketimizdeki o Suriyeliler, evvela insandır? 95 sene önceki vatandaÅŸlarımızdır. Hepsi din kardeÅŸimizdir. Bir çoÄŸu Selçukludan beri oralarda var olan Türkmenlerdir.
Türkiye, tarihin deÄŸiÅŸik dönemlerinde zorda kalıp kapısına gelenleri daima içeri buyur etmiÅŸtir. Ä°spanya ve Almanya'dan kaçan Yahudilere kucak açtık. Polonya'dan kaçan Polonezlere kucak açtık. BolÅŸevik ihtilalinden kaçan Ruslara kucak açtık. Humeyni’den kaçan Ä°ranlılara kucak açtık. Jivkov'dan kaçan Türklere kucak açtık. "Necibullah" adlı Rus kuklasından kaçan Afganlılara kucak açtık. Saddam'dan kaçan Kürtlere kucak açtık. Bunlardan bir çoÄŸu zaman içinde Türk vatandaşı oldular. Polonya'dan kaçanlar bugün bile Ä°stanbul'un Polonezköy adlı mahallesinde dinleri ve dilleriyle yaÅŸamaktalar.
Hal ve hakikat bu iken CHP nasıl olur da Suriyelileri varil bombalarının altına, kurÅŸuna, ölüme göndermek ister? EÄŸer tersi olup, Suriyeli Nusayriler ülkemize misafir olsalardı onlar da gönderilmek istenecek miydi? O da CHP seçim vaadine girecek miydi? Bu yaralayıcı ve insan haklarına aykırı ölçüsüz söz dahi CHP'nin seçim kazanmaması için kâfi sebeptir.
O halde...
AK Parti'ye düÅŸen meydan meydan ÅŸu vaadi yapmasıdır:
-Suriyeli kardeÅŸlerimiz, ÅŸartlar mecbur kılınca yaÅŸadıkları toprakları bırakarak ana vatanları Türkiye'nin merhametine, misafirperverliÄŸine ve kardeÅŸliÄŸine sığındılar. Ä°ktidarımızın devamında biz, 3 yıldır ülkemizde yaÅŸayan bu insanlara TC vatandaÅŸlığı vereceÄŸiz. Suriye'de ÅŸartlar düzeldiÄŸinde dileyen geri dönebilir. O zaman da çifte vatandaÅŸ olur ve yeni Türkiye ile yeni Suriye arasında köprü vazifesi yaparlar...
AK Parti, bu vaadi mutlaka yapmalı ve iş başına gelince de vaadini yerine getirmeli.

Rahim Er/ Türkiye

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.