Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Savaşın izini yüzünden silmek istiyor'

Suriyeli 5 yaşındaki Mustafa Bekkür, evlerine düşen bir varil bombası neticesinde yüzünde oluşan yaralarla savaşın acı gerçeklerine erken yaşta maruz kaldı.



AA'da yer alan habere göre, Suriye'nin Ä°dlib kentinde Esed rejimine baÄŸlı birliklerin hava saldırısında evlerine isabet eden varilbombası nedeniyle yüzünde yaralar oluÅŸan 5 yaşındaki Mustafa Bekkür, savaşın acı gerçeÄŸi ile her gün yüzleÅŸmek zorunda kalıyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yakınlarının evinde babası Mahmut Bekkür (48) ile kalan küçük Mustafa, yüzündeki derin yaralar nedeniyle konuÅŸamıyor ve yemek yemekte zorlanıyor. Mustafa, estetik ameliyatı olup "yeni yüzü"ne kavuÅŸmayı bekliyor.

Baba Mahmut Bekkür, yaptığı açıklamada, 4 ay önce evlerine varil bombası atıldığını söyledi.

Saldırıda oÄŸlu Mustafa'nın yüzünden yaralandığını belirten Bekkür, "Uçaktan atılan varil bombası, evladımı bu hale getirdi. Onu yaralı gördüÄŸümde ÅŸoke olmuÅŸtum. Suriye'de gidebileceÄŸimiz hastane ve uygun tedavi imkanı sunacak saÄŸlık merkezi olmadığından çareyi, Hatay'a gelmekte bulduk. Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na geldik ve saÄŸlık ekipleri yardımımıza koÅŸtu" dedi.

Saldırıda evlerinin harabeye döndüÄŸünü ifade eden Bekkür, "Mustafa'dan baÅŸka 4 evladım var. Åžükür, onlara bir ÅŸey olmadı. Åžu anda Suriye'deler. Mustafa iyileÅŸtiÄŸinde ülkemize döneceÄŸiz. Mustafa, yemek yemekte çok zorlanıyor, konuÅŸamıyor. AÄŸrıları yüzünden uyuyamıyor" diye konuÅŸtu.

Bekkür, evladının yüzüne estetik operasyon yapılmasını isteyerek, "Yaşı küçük olduÄŸundan bazı ÅŸeylerin farkında deÄŸil ama büyüdüÄŸünde, yaÅŸadıklarını hatırlamasını istemiyorum. Türkiye'deki yetkililerden Allah razı olsun. Bize yardımcı olmalarını ümit ediyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.