Sosyal Medya

Güncel

CHP'den örgüte seçim talimatı: İbadethanelerde alkışlamayın

CHP, hazırladığı seçim talimatında örgüte 'Her yerde alkışlayın ama cami ve ibadethanelerde alkışlamayın' uyarısında bulundu.



CHP, 7 Haziran seçimleri için "iletiÅŸim ilkeleri" baÅŸlığı altında, propagandanın nasıl yapılacağına iliÅŸkin bir talimat kitapçığı hazırladı. Kitapçıkta, örgüt ve adaylara afiÅŸ ve pankartları nerelere asmaları gerektiÄŸinden nasıl propaganda yapacaklarına iliÅŸkin pek çok talimat yer alıyor.

"CAMÄ° VE Ä°BADETHANELERDE ALKIÅžLAMAYIN"

Nerelerde alkışlı protesto yapılamayacağı da belirtilen CHP broÅŸüründe, "Cami ve ibadethanelerde alkışlamayın" vurgusunda bulunuldu.

"Protesto alkışı, baÅŸta cami olmak üzere, ibadethaneler, hastaneler, kabristanlar, cenaze törenleri, ilk ve ortaöÄŸretim okullarında asla yapılmamalıdır."

PROTESTO ALKIÅžI BAÅžLATMANIN YERÄ° VE ZAMANI YOKTUR


CHP'nin iletiÅŸim ilkeleri broÅŸüründe, "milletçe alkışlıyoruz" kampanyası konusunda da bilgi verildi. "Milletçe alkışlıyoruz ana baÅŸlığı ile ülkeyi yaÅŸanmaz hale getiren zihniyet protesto edilecektir" ifadesinin kullanıldığı broÅŸürde, ÅŸöyle denildi;

"Protesto alkışı baÅŸlatmanın yeri ve zamanı yoktur. Stadyumda, meydanda, otobüste, evde, sinemada, sokakta, restoranda, cafede, durakta, parkta, maÄŸazada, alışveriÅŸ merkezinde, spor salonunda, tren garında, otobüs terminalinde, iskelede, havaalanında, uçakta, benzincide, trende, pazar yerinde, akla gelebilecek her yer ve durumda, küçük büyük her ölçekte insan kitlesiyle protesto alkışı baÅŸlatılmalı ve katılım teÅŸvik edilmelidir."

120 SANÄ°YELÄ°K ALKIÅžLI PROTESTO

Protesto alkışının süresinin ne olacağı da broÅŸürde yer aldı;

"Protesto alkışı yaklaşık 120 saniye sürmelidir. Protesto alkışı sırasında, asla slogan atılmamalı, ÅŸarkı/marÅŸ söylenmemeli, düdük çalınmamalı, asla ama asla hakaret/küfür içeren ifadelere ve hareketlere izin verilmemelidir."


Ä°ÅŸte CHP'nin iletiÅŸim ilkeleri;

CAMÄ° VE TÜRBELERE AFÄ°Åž, PANKART ASMAYIN

BaÅŸka siyasi partiler assa da tarihi ve kültürel deÄŸeri olan binalara, cami ve türbe duvarlarına afiÅŸ, pankart, bayrak asılmamalıdır.

CHP LOGOLU ARAÇLAR MUTLAKA TRAFÄ°K KURALLARINA UYSUN

CHP logosu taşıyan araçların, trafik kurallarına aykırı davranmasına, trafik düzenini ve toplum huzurunu bozacak ÅŸekilde kullanılmasına, gereksiz yere sürekli korna çalmasına izin verilmemelidir.

BAÅžKA PARTÄ°LERÄ°N TEMSÄ°LCÄ°LERÄ° Ä°LE SERT TARTIÅžMAYA GÄ°RMEYÄ°N

DiÄŸer siyasi partilerin milletvekili adayları, sözcüleri ya da yöneticileriyle, seçmenin, medyanın önünde ya da özel toplantılarda asla gergin tartışmalara girilmemeli, tahrik unsuru taşıyan soru ya da sataÅŸmalara asla yanıt verilmemelidir.

PARTÄ° PROGRAMINDA YER ALMAYAN KONULARDA KONUÅžMAYIN

Seçim konuÅŸmalarında ya da söyleÅŸilerde, parti programında yer almayan konularda görüÅŸ bildirilmesinden, söz verilmesinden, taahhütte bulunulmasından özenle kaçınılmalıdır.

BAYRAK VE AFÄ°ÅžLERÄ°, DÜKKANLARIN CAMLARINA Ä°ÇERDEN YAPIÅžTIRIN

AfiÅŸ, kitapçık, broÅŸür, bayrak gibi malzemelerin geliÅŸigüzel dağıtılmaması ve kullanılmaması gerekmektedir. Kötü niyetli kiÅŸilerin ve hava koÅŸullarının verebileceÄŸi zararı önlemek için, özellikle afiÅŸlerin, mümkünse dükkan maÄŸaza, lokanta, berber, kıraathane gibi yerlerin camlarına, içeriden yapıştırılması saÄŸlanmalıdır.

DÄ°N, DÄ°L, IRK, MEZHEP KONUSUNDA YORUM YAPMAYIN

T.C. vatandaÅŸlarının din, dil ırk, mezhep ve kültür farklılıklarına yönelik asla yorum yapılmamalı, görüÅŸ bildirilmemeli, imada dahi bulunulmamalıdır.

BAÅžKA BÄ°R YERLE Ä°LGÄ°LÄ° RENCÄ°DE EDÄ°CÄ° KONUÅžMAYIN

Asla, herhangi bir ilçe, belde, köy ya da mahallede konuÅŸma yaparken, baÅŸka bir yerle ilgili rencide edici söz kullanılmamalı, yorum yapılmamalı, imada dahi bulunulmamaldır.

HÄ°ÇBÄ°R SOSYAL GRUP ALEYHÄ°NE KONUÅžMAYIN

Asla, herhangi bir etnik, dini, coÄŸrafi ya da mesleki gruba yönelik, rencide edici söz kullanılmamalı, yorum yapılmamalı, imada dahi bulunulmamalıdır.

HASAR GÖRMÜÅž BAYRAKLARI ORTADA BIRAKMAYIN

Bayrak, afiÅŸ, çıkartma gibi malzemelerin hasar görmüÅŸ halleriyle ortalıkta kalmasına izin verilmemelidir. Hasar görmüÅŸ olanlar, derhal yenileriyle deÄŸiÅŸtirilmelidir.

SEÇÄ°M ÅžARKILARINI KULLANIN, GELİŞİGÜZEL MÜZÄ°K ÇALMAYIN

CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanmış ÅŸarkıların dışında geliÅŸigüzel müzik kullanılmamalıdır.

UZUN KONUÅžMA YAPMAYIN

Ä°deal konuÅŸma süresi 15-20 dakikadır. Seçim konuÅŸmalarının çok uzun ya da çok kısa olmamasına özen gösterilmelidir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.