Sosyal Medya

Güncel

27 polise tutuklama talebi

Emniyetteki 'Cemaat' yapılanmasına yönelik operasyonda casusluk ve yasa dışı dinleme iddiasıyla gözaltına alınan 27 polis savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.



14 Nisan'da Ä°stanbul merkezli baÅŸlatılan operasyonda çok sayıda ilde 29 polis gözaltına alınmıştı. Aralarında emniyett müdürü ve emniyet amirinin de bulunduÄŸu ÅŸüphelilerin hükümetin 'paralel yapı' olarak adlandırdığı Gülen Cemaati'ne baÄŸlı hareket ettiÄŸi öne sürülüyor.

Sabah saatlerinde Ä°stanbul Adalet Sarayı'na getirilen 27 polis tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2 polisin ise savcılık ifadesi sürüyor.

Ä°stihbarat ve Orgazine Suçlar Åžubesi'nde görev yapmış, bazıları açığa alınmış olan polislere yönelik suçlamalar; suç uydurma, göreve iliÅŸkin sırları açıklamak, özel hayatın gizliliÄŸini ihlal, delilleri yok etmek, resmi belgede sahtecilik, casusluk, sahtecilik, yasadışı dinleme, kiÅŸisel verileri kaydetme, devlet güvenliÄŸine iliÅŸkin bilgileri temin etmek ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs.  

Operasyon sırasında adresinde bulunamayan ÅŸüphelilerden Ä°stanbul Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi'nin eski müdürü Nazmi Ardıç, Twitter'dan teslim olacağına dair mesaj yazmış, ardından Ä°stanbul'da yakalanmıştı.

Kaynak: Al Jazeera, Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.