Sosyal Medya

Güncel

Azeri vekilden AP'nin kararına sert tepki

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Ermeni tasarısını kabul eden Avrupa Parlamentosu'na çok sert tepki göstererek karara itiraz edeceğini açıkladı.



Azerbaycan Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Ganire PaÅŸayeva, Ermeni tasarısını kabul eden Avrupa Parlamentosu’nun kararını sahte ve adaletsiz olarak deÄŸerlendirdi.

Ä°TÄ°RAZ EDÄ°LMESÄ° GEREK

Avrupa’da yaÅŸayan Türk kökenli insanların yaÅŸadığı ülkelerde bu tartışmalara destek vermiÅŸ milletvekillerine ve Avrupa Parlamentosu’na itiraz etmeleri gerektiÄŸini belirten PaÅŸeyava, "Avrupa Parlamentosu’nun yalanlarla ilgili kararını hiçbir Türk tanımayacak ve kabul etmeyecektir" dedi.

"SOYKIRIMI TÜRK KÖKENLÄ° TÜM Ä°NSANLAR DÜNYAYA DAHA ÇOK DUYURMALI"

PaÅŸayeva, bazı Avrupa ülkelerinin, sözde Ermeni soykırımı yalanlarından kendi çıkarları için nasıl kullandıklarını bir kere daha gösterdiklerini söyledi. PaÅŸayeva sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Yalanlara karşı en ciddi mücadele yolu ise tüm dünyada gerçekleri daha çok anlatmak. Ermenistan, Ermenilerin KarabaÄŸ’da, Hocalı’da açtıkları yarayı, soykırımı Türk kökenli bütün insanlar dünyaya daha çok duyurmalı, yalanlara karşı gerçeklerle mücadele daha da geniÅŸletilmelidir."

TÜRK DÜNYASINA KARALAMA KAMPANYASI BAÅžLATILDI

Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis’in, sahtekarlığa, yalana destek verdiÄŸini belirten PaÅŸayeva, "Türk dünyasını karalama kampanyası baÅŸlatılmıştır" dedi. Tüm Müslüman dini liderlerin bu konuda itiraz etmeleri gerektiÄŸini söyleyen PaÅŸayeva sözlerini ÅŸöyle tamamladı;

"Tüm Türk-Müslümanların, özellikle Avrupa’da yaÅŸayanların bu açıklamaya ciddi itiraz etmeleri gerekiyor. Tarihte olmayan olayları, yalanları gerçek gibi konuÅŸmak kendine din adamı diyen birine yakışmıyor. Papa, büyük bir hata yaptı. Tüm dünyada yaÅŸayan Türk kökenli insanların uyanması gerekir. Sözde Ermeni soykırımı iddialarının arkasında nasıl bir oyun oynandığını görmeli ve karşısında durmak için çalışmalarımızı arttırmalıyız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.