Sosyal Medya

Coğrafyamız

Darbeci Mısır Yönetimi, Türkiye'ye tepki gösterdi!

Mısır, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın, Müslüman Kardeşler (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 13 İhvan yöneticisinin idamına ve 37 kişinin müebbet hapsine karşı yayınladığı kınama kararına tepki gösterdi.



Mısır DışiÅŸleri Bakanlığı, “Yargının hüküm verdiÄŸi kararlara, Türk hükümetinin müdahalede bulunmasını ve iç iÅŸlerimize karışmasını sert bir dille kınıyoruz” açıklamasında bulundu. Ayrıca bakanlık, iç iÅŸlerine karışan tüm devletleri kınadıklarını ve temyiz yolunun açık olduÄŸunu belirterek, mahkeme sürecinin henüz sonuçlanmadığını aktardı.

Kahire Ceza Mahkemesi, geçtiÄŸimiz Cumartesi Ä°hvan lideri Bedii ve yöneticileri hakkında kesin idam kararı vermiÅŸti. Bu idamlara tepki olarak Türkiye DışiÅŸleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Mısır’da 2013 Temmuz’undan bu yana siyasi nitelikli mahkeme süreçleri neticesinde verilen cezaların son halkasını teÅŸkil eden 14 kiÅŸinin idamına ve 37 kiÅŸinin ömür boyu hapsine dair toplu ceza kararını kınıyoruz” ifadesi kullanılmıştı.

MISIR KAHÄ°RE BÜYÜKELÇÄ°SÄ°NÄ° SINIRDIÅžI ETMÄ°ÅžTÄ°

Mısır yönetimi, Temmuz 2013’te Ä°hvan yanlısı CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’ye askerin müdahale etmesine karşı çıkan Türkiye’yi, dönemin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’yı Mısır DışiÅŸleri Bakanlığı’na çağırarak protesto etmiÅŸti.

Aynı yılın Kasım ayında ise Mısır yönetimi, Kahire Büyükelçisini “Sınırdışı” ettiÄŸini duyurmuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.