Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den Peşmergeye araç yardımı

Türkiye, Peşmerge güçlerinin kullanması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY), 2015 model 15 adet Toyota pikap teslim etti.



Araçların teslimi için Erbil dışındaki Bahirka Askeri Kampı'nda tören düzenlendi. Törene Türkiye Erbil BaÅŸkonsolosluÄŸu ve PeÅŸmerge yetkilileri katıldı.

PEÅžMERGE KOMUTANI TEÅžEKKÜR ETTÄ°

Kampa tırlarla getirilen çift kabinli 4x4 araçlar, PeÅŸmerge yetkililerine teslim edildi. PeÅŸmerge Komutanı TuÄŸgeneral Hikmet Ömer, yardımdan dolayı Türkiye'ye teÅŸekkür etti.



"IŞİD Ä°LE MÜCADELEDE YANINIZDAYIZ"

Ömer, Türkiye'nin savaşın başından beri askeri ve insani yardımlarıyla IŞİD ile mücadelede yanlarında olduÄŸunu dile getirdi.



IRAK ORDUSUNA ASKERÄ° MALZEME YARDIMI

Türkiye daha önce kargo uçağıyla Irak ordusu için askeri malzeme göndermiÅŸti. PeÅŸmerge güçleri için gönderilen yardımlar ise tırlarla Erbil ve Duhok'a ulaÅŸtırılmıştı.




Ä°NSANÄ° YARDIMLAR

Askeri yardımların yanı sıra Türkiye, Irak'ta çatışmaların baÅŸladığı 2014 Haziranı'ndan beri bölgede insani yardım faaliyetlerinde bulunuyor.

Duhok'ta 40 bin sığınmacının barınabildiÄŸi 2 modern çadır kamp kuran Türkiye, Irak'a bugüne kadar 760'ı aÅŸkın tırla insani yardım gönderdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.