Güncel
'HDP'nin makyajı çok çabuk döküldü'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Ağrıdaki çatışmanın ardından HDP'yi hedef aldı: Bir yandan batıya dönük farklı bir imaj oluşturmaya çalışırken, Doğu ve Güneydoğu'da seçim sürecini terörize ederek oy toplamaya çalıştıklarını görüyoruz.
Ağrı’da yaşanan çatışmayla ilgili değerlendirmede bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bu olaydan sonra, alınan tavıra baktığımızda HDP'nin makyajının çok çabuk döküldüğünü söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.
Akdoğan, "Bir yandan batıya, yurtdışı seçmenlere dönük farklı bir imaj oluşturmaya çalışırken, Doğu ve Güneydoğu'da son derece eski yöntemlerle, yani baskı ve şiddetle seçim sürecini terörize ederek oy toplamaya çalıştıklarını görüyoruz" dedi. Başbakan Yardımcısı Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Provokasyondan bahsediliyor. Provokasyon, güvenlik güçlerinin vatandaşla temas etmesi değildir, vatandaşın güvenliğini sağlamak için halka karışması değildir, teröristlerin halkın içerisine karışmasıdır, silahlı unsurların yerleşim yerlerinde dolaşmasıdır. Hem eylemsizlik diyeceksiniz hem de silahlı unsurlar yerleşim yerlerinde dolaşacak. Bu kabul edilebilecek bir şey değildir. Burada teröristle kucaklaşma şöleni yapacaklarına halkla bütünleşme şölenleri yapmaları gerekir. Bu unsurların yerleşim yerlerinde dolaşması seçimi silahın gölgesinde yapma çabasıdır. Halkın iradesine ipotek koyma çalışmasıdır. Buna son verilmesi gerekir."
Genelkurmay: Askerlere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı
Ağrı Valiliği, Diyadin ilçesinde fidan dikme etkinliği için vatandaşlara güvenlik sağlayan askerlere ateş açıldığını, çıkan çatışmada 1'i üsteğmen 3'ü uzman çavuş dört askerin yaralandığını duyurmuştu. Eski İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, "Saldırıyı yapanlar etkisiz hale getirildi" açıklamasını yapmıştı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın yazılı açıklamasında, Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarıtütek köyünde Bahar Şenliği düzenleneceğini ve bu etkinlikte "PKK propagandası" yapılacağı ihbarının alındığını belirtmişti. Genelkurmay, etkinlik için bölgeye sevk edilen askerlere uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını ve ateşe karşılık verildiğini duyurmuştu.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise olaya ilişkin "Ağrı'da çatışma değil bir tezgâh, provokasyon yaşandı" demiş, yaralı askerlerin HDP'liler tarafından taşındığını ve bu esnada helikopterden üzerlerine ateş açıldığını söylemişti.
Kaynak: Al Jazeera ve Anadolu Ajansı
Henüz yorum yapılmamış.