Sosyal Medya

Coğrafyamız

"Yemen'deki Operasyon En Kısa Zamanda Sona Erecek"

Yemen'deki Kararlılık Fırtınası operasyonu Sözcüsü Tuğgeneral Asiri, operasyonun, en kısa zamanda olumlu sonuçlarla sona ereceğini bildirdi.



Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu Sözcüsü TuÄŸgeneral Ahmed el-Asiri, Riyad'daki hava üssünde düzenlediÄŸi basın toplantısında, operasyonun belirlenen hızda sürdüÄŸünü söyledi.

Operasyonda hedeflerin gerçekleÅŸtiÄŸini ifade eden Asiri, "Koalisyon güçlerinin düzenlediÄŸi askeri operasyon devam ediyor ve istenilen hedefleri gerçekleÅŸtiriyor. Bu operasyonlar, olumlu sonuçlarla en kısa zamanda sona erecek" dedi.

Asiri, Husi milislerinin askeri teçhizattan ve lojistik üslerden faydalanmasının önüne geçmek için Aden ve ülkenin kuzey bölgelerindeki illerde faaliyet gösteren halk komitelerine destek vermeye çalıştıklarını belirtti.

Suudi Arabistan sınırında Husilerle yaÅŸanan çatışmalara iliÅŸkin de Asiri, ülke sınırlarının bireysel saldırılardan etkilenmeyeceÄŸini ve Husi milislerinin bu bölgeye zarar verme imkanı bulamayacağını söyledi.

Hadi yönetiminin, Arap BirliÄŸi ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çaÄŸrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatını baÅŸlatmıştı.

Bahhah cumhurbaÅŸkanı yardımcısı oldu

Bu arada, Yemen CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'da ikamet eden CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi, eski BaÅŸbakan Halid Mahfuz Bahhah'ı cumhurbaÅŸkanı yardımcılığı görevine getirdi. Bahhah, cumhurbaÅŸkanı yardımcılığının yanı sıra baÅŸbakanlık görevini de yürütecek.

Yemen'de, BaÅŸbakan Bahhah hükümeti ile CumhurbaÅŸkanı Hadi'nin ocak ayında istifa ettiÄŸini açıklamasının ardından Husiler, 6 Åžubat'ta meclisi feshetmiÅŸti. Bu süreçte Husilerin baÅŸkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuÄŸu Hadi, 21 Åžubat'ta Aden'e gitmiÅŸti. Hadi, Husilerin kuzeyden sonra güney kentlerinde de kontrol alanını geniÅŸletmesinin ardından geçen ay Riyad'a geçmiÅŸti. 

Husilerin baÅŸkent Sana'dan çekilmemesi üzerine istifa eden ve 57 gün ev hapsinde tutulan Bahhah ile diÄŸer bakanların geçen ay ev hapsinin kaldırıldığı bildirilmiÅŸti.

Marib'de çatışma: 32 ölü

Öte yandan, Yemen'in Marib kentinde Husiler ile Yemen ordusunu destekleyen silahlı kabile grupları arasında çatışma çıktı.

Çatışmada Husilerden 22 kiÅŸi, kabile mensuplarından 10 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi.

(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.