Sosyal Medya

Dünya

ABD'den 'Muhammed Sultan' açıklaması

ABD, Mısır'da müebbet hapis alan vatandaşı Muhammed Sultan için endişe duyduğunu açıklarken dipğer ceza alanlar hakkında bir şey söylemedi



ABD yönetimi, Mısır mahkemesinin tutukluluk halini protesto için bir yıldan fazla süredir açlık grevi yapan ABD vatandaşı Muhammed Sultan'ı müebbet hapis cezasına çarptırmasından "derin hayal kırıklığı" duyduÄŸunu belirtti. Açıklamada sadece Muhammed Sultan'dan söz edilirken idam cezası ve müebbet hapis alanlarla ilgili bir ÅŸey söylenmemesi dikkat çekti.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf yaptığı yazılı açıklamada, "ABD hükümeti, Mısır mahkemesinin Amerikan vatandaşı Muhammed Sultan'ın davasında verdiÄŸi karardan derin hayal kırıklığı duymaktadır" ifadesini kullandı.

Harf açıklamasında ÅŸunları kaydetti:

"Sultan'ın saÄŸlığı ve tutukluluk halinden derin endiÅŸe ediyoruz. ABD olarak Sultan'ın insani sebeplerle serbest bırakılması çaÄŸrımızı yineliyor ve Mısır hükümetini bu kararı düzeltmeye çağırıyoruz. 

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, yurt dışındaki ABD vatandaÅŸlarına yardımcı olma konusunu çok ciddiye almaktadır. Büyükelçilik yetkilileri Sultan ile temasını sürdürmektedir ve (kendisine) her türlü konsolosluk yardımını saÄŸlamaya devam edecektir."

Mısır'da Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Bedii ile 50 Ä°hvan üyesinin yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" davasının duruÅŸmasına Kahire Ceza Mahkemesi'nde devam edilirken, mahkeme, Bedii ile 13 Ä°hvan yöneticisinin idamına, aynı davadan yargılanan 37 kiÅŸinin müebbet hapsine hükmetmiÅŸti. Müebbet hapis cezası verilen 37 kiÅŸi arasında tutukluluk halini protesto için bir yıldan fazla süredir açlık grevi yapan ABD vatandaşı Muhammed Sultan'ın da bulunduÄŸu belirtilmiÅŸti.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı'nın açıklamasında sadece Amerikan vatandaşı Muhammed Sultan'a verilen cezaya tepkinin yer alması, idam ya da müebbet hapis cezalarına çarptırılan diÄŸer kiÅŸilerden söz edilmemesi dikkati çekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.