Sosyal Medya

Güncel

Hilafetin kaldırılması kimin işine yaradı?

Yeni Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu bugünkü yazısında, Hilafetin ilgasına yeni kurulmuş bir rejimin neden ihtiyaç duyduğunu sorguladı ve ekledi: Hilafeti'in kaldırılması kimin işine yaradı?



Kemalistler derler ki: “Hilafetin kaldırılması Türkiye’ye yaradı”… 
 
Bu tamamıyla yalandır!..
 
Hilâfetin kaldırılması Türkiye’ye deÄŸil, Ä°slâm dünyasına da deÄŸil, Ä°ngilizlere ve müttefiklerine yaramıştır…
 
Çünkü o tarihlerde Ä°ngiltere büyük bir Müslüman nüfusa hükmediyor, acımasızca sömürüyordu…
 
Bugün Londra’daki metroların altında Pakistanlı Müslümanların kemikleri var…
 
Büyük Britanya Ä°mparatorluÄŸu Müslümanların kemikleri üzerine basarak büyümüÅŸ bir imparatorluktur. 
 
Rahmetli Ahmed Kabaklı, “Temellerin DuruÅŸması” isimli eserinde, bize “filozof” olarak tanıtılan Rıza Tevfik’in kitabından bir olay naklediyor: 
 
“Bizleri (II. Abdülhamid’i tahttan indirmemiz için) baÅŸta Ä°ngiliz sefiri olmak üzere Fransız, Ä°talyan sefirleri de çok teÅŸvik ettiler. Olaydan (Sultan II. Abdülhamid’i tahttan indirdikten) sonra, Ä°ngiliz sefâretine gittik. Fakat bizi karşılayan olmadı, kimi sorduysak içeride oldukları halde ‘yok’ dedirttiler. 
 
“Yıllar sonra, Londra’da Lord Nicholson’a bunun sebebini sordum. Dedi ki: ‘Dostum Rızâ Tevfik Bey, evet biz sizleri teÅŸvik ettik. Büyük bir netice bekliyorduk. Sultan’la beraber temsil ettiÄŸi hilâfet müessesesi de alaÅŸağı edilecekti.’
 
“Lord’a sordum: ‘Ä°ngiltere devletini, hilâfet müessesesi neden bu kadar ilgilendiriyor?’
 
“ ‘Biz Müslüman ülkelerinde, onları idaremiz altına alabilmek için milyonlarca altın harcadık, muvaffak olamadık. Hâlbuki Sultan, yılda bir defâ bir ‘selâm-ı ÅŸâhâne’, bir de ‘Hafız Osman Kur’ân-ı kerîmi’ gönderiyor, bütün Ä°slâm ümmetini, hudutsuz bir hürmet duygusu içinde, emrinde tutuyor. Ä°ÅŸte biz, bu kuvvetin de devrilmesini bekledik, istediÄŸimiz netice tam alınamayınca size soÄŸuk davrandık.’ ”
 
Yıllar sonra Ä°ngilizlerin Ä°stanbul’u iÅŸgal etmeleri iÅŸte bu yüzdendir. Fakat bu iÅŸte bir tuhaflık var: Ä°çinde kimlerin olduÄŸunu, hangi amaçla Samsun’a gittiklerini bile bile Bandırma Vapuru’nun çıkışına neden izin veriyorlar?
 
Cumhuriyet tarihini yazanlar bile buna bir kılıf bulamamış olmalıdırlar ki, “Çürük Bandırma Vapuru” efsanesini uydurmak zorunda kaldılar. Bandırma Vapuru’nun çürük-çarık olmadığı ispatlanınca da, Osmanlı hükümetinin gönderdiÄŸi söylenmeye baÅŸlandı. Ä°ngiliz iÅŸgalcileri üzerinde Osmanlı hükümetinin böyle bir etkisi olabilir mi? Osmanlı’nın en iyi kurmayları, Ä°stiklâl Savaşı’nı organize etmek üzere Samsun’a rota tutarken, namı dillere destan Ä°ngiliz istihbaratı uyuyor muydu? Bu kadarcık bir ÅŸeyi anlamamaları mümkün mü?
 
Çok bilinmeyenli bir denklemle daha karşı karşıyayız!
 
Öte yandan; Ä°ngilizler BaÅŸkent’imizi iÅŸgal ediyor, ama biz Ä°ngilizlerle deÄŸil, Ä°zmir’e Ä°ngiliz teÅŸvikiyle çıkıp sonradan terk edilen Yunanlılarla boÄŸuÅŸuyoruz. 
 
Hem Yunanlılara Ä°zmir’i iÅŸgal ettirdiler, hem de niçin desteklerini çektiler? Yunan’ın Anadolu’da boÄŸulmasını niçin seyrettiler? Bu iÅŸin içinde de bir iÅŸ yok mu?
 
Öte yandan; Ä°ngilizler Ä°stanbul’u iÅŸgal eder etmez, Osmanlı Meclis-i Meb’usan’ını dağıtıyor. Milletvekilleri de Ankara’ya gidip Mustafa Kemal PaÅŸa’nın riyasetinde toplanıyorlar ve Meclis yeniden kuruluyor (23 Nisan 1920)…
 
Ä°stanbul’daki Meclis dağıtılmasaydı, Ankara’da hangi Meclis toplanacaktı? Toplanmasaydı Ä°stiklâl Savaşı’nın meÅŸruiyeti nasıl tescil edilecekti?
 
Bitmedi: Hiçbir cephede savaÅŸmadığımız, savaÅŸmadığımız için de yenmediÄŸimiz Ä°ngiltere, bir süre sonra merasimle Ä°stanbul’dan ayrılıyor. 
 
Neden geldiler, niçin gidiyorlar?..
 
Giderken yanlarında ne götürüyorlar?
 
Hilafet ve saltanat dışında…
 
Ä°nsanın kafası iyice karışıyor. DüÅŸünüyorsunuz: Siz 600 küsur yıllık bir hanedanı devirmek, 1. 400 yıllık hilafeti kaldırmak isteseniz, ilk plânda neye ihtiyaç duyarsınız?
 
KuÅŸkusuz herkes tarafından tanınıp güvenilen bir insana…
 
Bunun için ne lâzımdır: Yine kuÅŸkusuz birini bu konuma getirmek lâzımdır.
 
Nasıl yapacaksınız?..
 
Tabii zafer kazandırarak…
 
Ä°stiklâl Savaşı bu mudur?
 
İnsanın beyni yanıyor!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.