Sosyal Medya

Güncel

Hüda Par bağımsız adaylarını açıkladı

Hüda Par Genel Başkanı Diyarbakır'dan, Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin Bingöl'den aday oldu



7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlere, bağımsız adaylarla gireceÄŸini açıklayan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Aday Tanıtım Programı ile adaylarını ve nerelerde seçime gireceklerini açıkladı.

Diyarbakır'da bir düÄŸün salonunda yapılan aday tanıtım toplantısında konuÅŸan Hüda Par Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, seçim barajının, farklı düÅŸüncelerinmecliste temsil edilmesine engel olduÄŸunu savundu.

Yılmaz, "Temsilde adaleti engelleyen bu baraj zulmünü aÅŸabilmek için parti olarak deÄŸil, bağımsız adaylarla seçimlere katılma kararı almış bulunuyoruz" dedi.

Türkiye'nin önünde acilen çözülmesi gereken iki önemli meselenin bulunduÄŸunu dile getiren Yılmaz, bunlardan birinin Kürt sorunu diÄŸerinin de Ä°slami yaÅŸamın önündeki engellerin kaldırılması olduÄŸunu söyledi.

6-7 EKÄ°M OLAYLARI

Yılmaz, 6-7 Ekim'de DAEÅž bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere iliÅŸkin hazırlanan iddianamede, azmettiricilere yer verilmediÄŸini ileri sürerek, "YandaÅŸ kitlesini eylem yapmaya çağıran baÅŸta örgüt lideri Abdullah Öcalan, Cemil Bayık, HDP EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, Diyarbakır il eÅŸ baÅŸkanı dahil diÄŸer hedef gösterenlerin iddianameye dahil edilmeleri gerekirdi" diye konuÅŸtu.

YAPICIOÄžLU, DÄ°YARBAKIR'DAN ADAY

Toplantıda, Hüda Par Genel BaÅŸkanı Zekeriya YapıcıoÄŸlu'nun seçimlere Diyarbakır'dan bağımsız aday olarak gireceÄŸini açıklandı. YapıcıoÄŸlu, yaptığı açıklamada, mecliste Ä°slami bir muhalefetin olması gerektiÄŸini savundu. Kürt sorununun çözümü konusunda yeni anayasa yapılması gerektiÄŸini kaydeden YapıcıoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu: 2 yıllık çatışmasızlıktan sonra dediler ki 'Kürt sorunu bitti' Sayın CumhurbaÅŸkanı 'Kürtler sorun deÄŸil, sorun sistem sorunudur.' Bu anlamda söylediyse eÄŸer evet sistem sorunu vardır. Bu sorun yüzyıldır vardır ve halen de devam etmektedir. EÄŸer siz acilen yeni tamamen sivil, insan merkezli ve özgürlükçü bir anayasa yapmazsanız ve bu anayasanız halkın deÄŸerleri ile barışık olmazsa sistem sorunu da var olmaya devam edecektir.

HÜDA PAR'ın aday ÅŸu ÅŸekilde açıklandı:

Adana adayı: Salih Demir,
Bitlis adayı: Cengiz Karatay
Mardin adayı: Mahmut Kılınç, Åžehsade Demir
Van adayı: M. Mehdi Oğuz
Bingöl adayı: Said Åžahin
Urfa adayı: Mehmet Yavuz
Batman adayı: Aydın Gök
Diyarbakır adayı: Zekeriya Yapıcıoğlu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.