Sosyal Medya

Güncel

Hilal Kaplan: Devlete 'katil' diyen 'katil' seviciler...

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katillerine sosyal medyadan 'Biz de sizi seviyoruz' diyenlerin var olduğu Türkiye'de, katillere sevgi gösterenlerin 'katil devlet' tavrını böyle sorguladı:



Ä°ÅžTE HÄ°LAL KAPLAN'IN SABAH'TA YAYINLANAN O YAZISI:

Polisin sıktığı biber gazına 'orantısız ÅŸiddet' diyen Gezicilerin önemli bir kısmı, savcı Kiraz'ı infaz eden teröristlere 'Biz de sizi seviyoruz' etiketiyle sosyal medyada sevgi gösterisinde bulundu. Kampanya, Türkiye listesinde ikinci sıraya kadar yükseldi.
Bu atılan yüzlerce belki de binlerce tivit demek. Yani, en sevdiÄŸi slogan 'katil devlet' olan katilseverlerle bir arada yaşıyoruz.
Yalnız bu katil sevgisi ne yeni ne de ÅŸaşırtıcı. Sol, hâlâ en büyük marifeti, Türkiye Ä°ÅŸçi Partisi'ni siyasî mücadeleyi savunduÄŸu için suçlamak, bir baÅŸkonsolosu ve üç sivil radar teknisyenini rehin alıp öldürmek olan Mahir Çayan ve arkadaÅŸlarına methiyeler düzmeye devam ediyor. Savcı Kiraz'ı katleden teröristlerden birisi de açıkça "Mahir Çayan'ların yolundan gidiyoruz. Onlar da Kızıldere'de üç rehineyi tereddüt etmeden cezalandırdılar" demiÅŸ zaten. Dolayısıyla bugün Çayan'dan övgüyle bahseden kim varsa, aslında rehine terörünü de devrimci mücadeledeki olaÄŸan bir basamak olarak deÄŸerlendiriyordur.
 
Hal böyleyken, utanmadan önüne gelene 'faÅŸist' diye saydıran ve saldıran, aynaya bakma özürlü güzide bir solumuz var. Kafa kesen IŞİD'cilere deÄŸil de, kafaya sıkan DHKP-C'lilere 'iyi çocuk' muamelesi yapmalarından anlaşılan, bu solcular terörün kendisine deÄŸil, görüÅŸ ve amaçlarına uzak olanına karşılar.
 
Zira IŞİD militanları için Radikal'in "Biri 24, diÄŸeri 28 yaşında"ydı diye gözü yaÅŸlı baÅŸlıklar atmadığını biliyoruz.
Ama söz konusu DHKP-C ise, aÄŸlaklıkta beis yok. Ne de olsa Çayanların yolundan gidenlerin en iyi yaptığı ÅŸeylerden biri de 'ajitasyon-propaganda'dır.
 
Ya da malum CNN anchor'ının, "Bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var: Çocukları vurmayın, annelerini yuhalatmayın" tiviti...
 
Daha savcı Kiraz'ın başına silah dayalı görüntülerinin ÅŸoku ve endiÅŸesi yaÅŸanırken, iktidara ve topluma teröristler adına parmak sallayıp, bir de ahlâk öÄŸretmeye kalkmak... Üstelik terör deÄŸil 'eylem' demeyi tercih ediÅŸ, savcının akıbeti belli deÄŸilken onun hayatını 'nasıl biterse bitsin' parantezine almadaki soÄŸukluk ve mesafe... IŞİD tabanındaki sempatizanlarda olan soÄŸukkanlılığın bir benzeri âdeta. Maskenin kara deÄŸil de kızıl olması nelere kâdir, görüyorsunuz.
 
Her ay birkaç defa Ak Parti zihniyetinin ülkeyi IŞİD'ciliÄŸe taşıdığını saçmalayan köÅŸe yazıları ve haber yayınlamaktan bıkmayanlar, önce bir aynaya baksınlar. Åžehidimizden 'O savcı' diye bahseden haber baÅŸlıklarını, onun rehine görüntülerini çarÅŸaf çarÅŸaf manÅŸete taşıyıp, öldürülen kadın teröristin yüzünü buzlayarak vermelerini, vs. de unutmayacağız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.