Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: AK Parti ilçe teşkilatına terör örgütü saldırdı

İstanbul’daki AK Parti Kartal ilçe teşkilatı binasının silahlı bir kişi tarafından işgal edilmesini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden PKK'yı suçladı, "Hani bunlar silahları bırakıp siyaset yapacaktı, bu nasıl siyaset" dedi.



Resmi ziyarette bulunduÄŸu Romanya'da konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "AK Parti'nin Kartal ilçe teÅŸkilatına terör örgütünün yaptığı saldırıyı çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum" dedi.

ErdoÄŸan, "Bir siyasi partinin ilçe teÅŸkilatını basıyorlar. Hani bunlar çözüm süreciyle birlikte silah bırakıp siyaset yapacaklardı? Bu nasıl siyaset?" ifadelerini kullandı.

AK Parti binasındaki işgal

Kartal Üsküdar Caddesi'ndeki AK Parti ilçe teÅŸkilat binasına giren eylemci, önce binadakileri dışarı çıkardı. Daha sonra 7 katlı binanın en üst katındaki iki pencere camını kıran eylemci, üzerinde kılıç motifinin de olduÄŸu bir Türk bayrağını astı.

Eylemci zaman zaman cama çıkarak kalabalığa doÄŸru konuÅŸma yaptı. AK Parti’yi eleÅŸtiren eylemci “Andımızı kaldırdı. Her ÅŸeyi bitirdi. Paralel, paralel diyorsun; sen paralelsin!” ifadelerini kullandı.

Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis çevre güvenliÄŸi aldı. Ä°lçe binasının bulunduÄŸu iÅŸ hanına özel harekât ekibi girdi. Binaya giren polis, eylemciyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.