Sosyal Medya

Coğrafyamız

Darbeci Sisi'den Selahaddin Eyyubi'ye büyük saygısızlık

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi ve Ukbe Bin Nafi’nin kıssalarının, Mısır’da cuntacı Sisi’nin “teröre karşı yürüttüğü mücadele”(!) kapsamında ders kitaplarından kaldırıldığı öğrenildi.



Ä°srail’de yayın yapan Yedioth Ahronothgazetesinin iddiasına göre, Selahaddin Eyyubi ve Ukbe Bin Nafi’nin kıssaları Mısır’da Sisi’nin “teröre karşı yürüttüÄŸü mücadele”(!) kapsamında ders kitaplarından kaldırıldı.

Mısır Milli EÄŸitim Bakanlığı’nın kararıyla, Kudüs’ü Haçlıların elinden kurtaranSelahaddin Eyyubi gibi kiÅŸilerin hayat hikâyelerinin eÄŸitim müfredatından kaldırılacağını bildiren gazetede Ukbe Bin Nafi'nin de aynı sansüre maruz kaldığı dile getirildi:

“Geleneksel Ä°slam tarihindeki bir diÄŸer kahraman olan Ukbe Bin Nafi de ortaokul müfredatından çıkarıldı. Nafi, MaÄŸrip ve Afrika bölgesine Müslümanların yaptığı ‘iÅŸgali’ yöneten kiÅŸiydi.”

Öte andan; düÅŸmanları olan ÅŸahinleri yakan serçelerin anlatıldığı “Åžahinlerin Sonu” hikâyesinin de IŞİD’in düÅŸmanlarını yakma eylemini doÄŸrulayıp teÅŸvik edici olduÄŸu için müfredattan kaldırıldığı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.