Sosyal Medya

Dünya

'Almanya'daki olaylar Gezi'nin şifresini çözdü'

Almanya'daki direnişi orantısız güç kullanarak bastıran ve göstericilere karşı çok acımasız davranan emniyet güçlerinin çifte standardı, akıllara Gezi kalkışması sırasında Almanya'dan yapılan açıklamaları getirdi.



Almanya’daki direniÅŸi orantısız güç kullanarak bastıran ve göstericilere karşı çok acımasız davranan emniyet güçlerinin çifte standardı, akıllara Gezi kalkışması sırasında Almanya’dan yapılan açıklamaları getirdi “Gezi Parkı eylemlerindeki dış güçlerin parmağına” o tarihlerde ilk defa dikkat çeken isimlerden olan siyasal iletiÅŸim uzmanı Prof.Dr. Yusuf Devran, “Gezi Parkı eylemlerinin arkasındaki dış güç parmağı, Almanya’daki olaylardan sonra bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

Yusuf Devran şu ifadeleri kullandı:

“Gezi Parkı eylemlerinin AK Parti hükümetini yıkmaya yönelik darbe giriÅŸiminin bir türevi olduÄŸunu o tarihlerde söylemiÅŸtik. AK Parti sayesinde ülkemizin istikrarına kavuÅŸmasını ve küresel ölçekteki en güçlü birkaç ülkenin arasında Türkiye’nin de yer almasını hazmedemeyen dış mihraklar ülkemizi kaosa sürüklemek istediler, hâlâ da bunun için çaba harcıyorlar. Åžükürler olsun ki milletimiz AK Parti’ye sahip çıktı ve tüm bu çirkin hesaplar boÅŸa çıkardı” diyen Devran, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Ä°lahi adalete bakın ki, o tarihlerde Türkiye’yi en fazla ve en üst düzeyde eleÅŸtiren bir ülke olan Almanya bu günlerde yangın yerine döndü. Almanya’daki iç kargaÅŸanın ve direniÅŸin gerçekten haklı nedenleri var. Almanya’da güvenlik güçleri Alman halkına karşı iÅŸgal kuvvetlerinin askerleri gibi davranıyor. Yüzlerce eylemci yaralı. Almanya adeta Gestapo dönemini yaşıyor. Gezi eylemcilerini kahraman ilan eden Alman yetkililer ve medya mensupları, Alman halkının haklı direniÅŸçilerini neredeyse terörist ilan etti. Kaos ve kargaÅŸa yaratan kiÅŸiler olarak tüm dünyaya göstermeye çalışıyorlar. Gerçekten de bunun adına ilahi adalet denir. Umut ediyoruz ki Almanya, bundan sonra kendi iÅŸine bakar ve Türkiye’nin iç iÅŸlerine karışmaktan vazgeçer. Tek ve çok önemli isteÄŸimiz vatandaÅŸlarımızın bu olaylardan gerekli dersi çıkarması ve uyanık olmasıdır.” 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.