Sosyal Medya

YaÅŸam

SoÄŸuk hava ne zaman bitecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk ve yağışlı havanın hafta sonuna kadar etkili olmaya devam edeceğini fakat pazar gününden itibaren batıdan başlayarak hava sıcaklığının artmasının beklendiğini duyurdu.



Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada yarın ve hafta sonunda yurdun iç ve doÄŸu kesimlerinde görülmesi öngörülen kar yağışlarına karşı tedbirli olunması konusunda uyarı yapılırken "Halen yurdumuz üzerinde etkili olan yağışlı hava kütlesine ilave olarak ülkemizin yarın Balkanlarüzerinden gelecek yeni bir soÄŸuk ve yağışlı havanın daha etkisine gireceÄŸi tahmin ediliyor.

Cuma günü Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların kıyılarda ve GüneydoÄŸu Anadolu'da yaÄŸmur, iç kesimlerde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yarın meydana gelecek yağışların DoÄŸu Akdeniz'de kuvvetli saÄŸanak, DoÄŸu Anadolu'nun güneydoÄŸusunda (Hakkari, Bitlis, Şırnak'ın doÄŸusu ve Van'ın güneyi) ise yoÄŸun kar ÅŸeklinde olacağı bekleniyor. Cumartesi günü Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyıları dışında tüm yurtta yağış bekleniyor.Yağışların Karadeniz kıyı kesimi, DoÄŸu Akdeniz ve GüneydoÄŸu Anadolu'da yaÄŸmur Marmara'nın doÄŸusunda, DoÄŸu Anadolu'nun batısında, Ä°ç Ege ve Göller yöresinde karla karışık yaÄŸmur yağış alan diÄŸer bölgelerde ise kar ÅŸeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Bingöl, Tunceli ve MuÅŸ çevrelerinde yoÄŸun kar ÅŸeklinde olacağı bekleniyor. Ä°stanbul'da Cuma günü akÅŸam saatlerinde yaÄŸmur ÅŸeklinde baÅŸlayacak yağışın gece ve Cumartesi günü sabah saatlerinde kentin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yaÄŸmur olarak görülebileceÄŸi tahmin ediliyor.

Yarın Ä°ç Anadolu bölgesinin doÄŸusunda yaÄŸmur ve karla karışık yaÄŸmur ÅŸeklinde devam eden yağışlara ilave olarak akÅŸam saatlerinden itibaren Ankara ve iç Anadolu'nun batısında da yeniden karla karışık yaÄŸmur ve kar yağışının baÅŸlayacağı ve Cumartesi günü de kar yağışının devam edeceÄŸi bekleniyor. Bu soÄŸuk ve yağışlı sistemin pazar günü doÄŸu bölgelerimizde etkili olduktan sonra ülkemizi terk edeceÄŸi,

Ancak pazartesi günü batı bölgelerimizden itibaren ılık ve yağışlı yeni bir sistemin etkisine gireceÄŸimiz bu sisteminde hızlı bir ÅŸekilde hareket ederek Salı günü etkisini kaybedeceÄŸi tahmin ediliyor. Mevsim normallerinin altına düÅŸen hava sıcaklıklarının Pazar gününe kadar azalmaya devam edeceÄŸi, Pazar günü batı bölgelerden baÅŸlayarak gelecek hafta yurt genelinde artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceÄŸi bekleniyor.

Zirai faaliyetlerin baÅŸladığı, meyve aÄŸaçlarının tomurcuklandığı ve çiçeklendiÄŸi ülkemizin Marmara, Ä°ç Ege, Göller Yöresi, Ä°ç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile DoÄŸu Anadolu bölgesinde 22 Mart Pazar günü sabah saatlerine kadar hafif, yüksek kesimlerinde ise orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir.

BaÅŸta meyve ve sebze üreticilerimiz, seracılarımız olmak üzere zirai faaliyettebulunan çiftçilerimizin; tahmin edilen zirai don tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Bugün, yarın ve hafta sonunda ülkemizin iç ve doÄŸu kesimlerinde görülecek kar yağışları ile buzlanma ve don olayının neden olabileceÄŸi ulaşımda aksamalara karşı sürücülerimiz ve vatandaÅŸlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.