Sosyal Medya

Güncel

İç Güvenlik Paketi'nden 15 madde daha çıkarıldı

Komisyona gönderilen İç Güvenlik Paketi'nni 15 maddesi daha tasarıdan çıkarıldı, böylece çıkarılan madde sayısı 22 oldu



TBMM Ä°çiÅŸleri Komisyonu'nda, "Ä°ç Güvenlik Paketi"nin geri çekilen maddelerinden 15'i daha metinden çıkarıldı.

Maddeler üzerindeki görüÅŸmelerde söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti milletvekillerinin, komisyona geri verilen maddelerin metinden çıkarılmasına iliÅŸkin önergelerinin iÅŸleme alınamayacağı yönündeki itirazını sürdürdü.

Kaplan, bilgisayar üzerinden, tasarıdaki maddelerin komisyona geri çekilmesine iliÅŸkin tezkerenin okunduÄŸu görüntüleri izleterek, AK Parti'nin söz konusu önergelerinin, bu süreçte BaÅŸkanlık Divanı'nda sunulmadığını belirtti.

Hasip Kaplan, Komisyon BaÅŸkanı Mehmet Ersoy'a, önergeler üzerinde iÅŸlem yapmayı sürdürmesi halinde, "sahtekarlık" iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. 

Ersoy ise herhangi bir sahteciliÄŸin söz konusu olmadığını, Meclis BaÅŸkanlığı'nca komisyona gönderilen önergeler üzerinde iÅŸlem yapmayı sürdüreceklerini ifade etti. 

CHP Ä°zmir Milletvekili Rıza Türmen, Kaplan'ın somut delillere dayalı iddiaları açıklığa kavuÅŸturulmadan toplantıya devam edilemeyeceÄŸini savundu. 

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin TürkoÄŸlu, tasarıyı eleÅŸtirirken, Türkiye'de parti devleti kurulmak istendiÄŸini, kolluk kuvvetinin de buna alet edilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Toplantıda söz alan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in, konuÅŸmasında, "CumhurbaÅŸkanı, CumhurbaÅŸkanı gibi hareket etsin. EttiÄŸi yemine sadık kalsın. Tarafsız kalacağına yemin ediyor, ÅŸehir ÅŸehir dolaşıp bir parti için oy topluyor. Namuslu, ÅŸerefli bir adam yeminine sadık kalır" ifadeleri, Komisyon BaÅŸkanı Ersoy ve AK Parti milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Öner ve AK Parti milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

Mehmet Ersoy, "Türkiye Cumhuriyeti'nin CumhurbaÅŸkanı hakkında böyle konuÅŸamazsınız. Böyle bir hakkınız yok. Hakaret edemezsiniz" dedi.

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, "CumhurbaÅŸkanı'na hakaret edemezsin. Terbiyesizlik yapma" diye tepki gösterdi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma Ä°çten, "Önce terbiyeli olacaksın, temiz konuÅŸacaksın" dedi. 

Öner ise hakaret etmediÄŸini, CumhurbaÅŸkanı'nı yeminine sadık kalmaya davet ettiÄŸini söyledi. Tartışmanın devam etmesi üzerine Ersoy, toplantıya ara verdi.

Aranın ardından söz alan MHP'li TürkoÄŸlu, "Birisinin Sayın CumhurbaÅŸkanı'na 'bu siyasete karışma' demesi gerekiyor. CumhurbaÅŸkanı anayasaya uymalı" diye konuÅŸtu. 

CHP Gaziantep Milletvekili Ali SerindaÄŸ da "Halk tarafından seçilmiÅŸ olması CumhurbaÅŸkanı'na her ÅŸeyi dilediÄŸi gibi yapma imkanı vermez" ifadesini kullandı.

Komisyonda, tasarının 75. maddesinden itibaren 15 maddesi daha metinden çıkarıldı. Böylece tasarının komisyona geri verilen maddelerinden 22'si tasarından çıkarılmış oldu.

Komisyon BaÅŸkanı Ersoy, görüÅŸmelere saat 14.30'da devam etmek üzere toplantıyı kapattı.

TORBA KANUN'DA 11 MADDE KABUL

Bu arada TBMM Genel Kurulu'nda, "Torba Kanun" teklifinin 11 maddesi kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, lisans mezunu ebeler, meslekleriyle ilgili lisansüstü eÄŸitim alarak uzmanlaÅŸtıktan ve diplomaları SaÄŸlık Bakanlığı'nca tescil edildikten sonra "uzman ebe" olarak çalışacaklar. Ebeler meslekleriyle ilgili olan özellik arz eden birim ve alanlarda belirlenecek esaslar çerçevesinde yetki belgesi alacaklar. 

Ä°stanbul'da SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak. Üniversite Tıp, HemÅŸirelik, YaÅŸam Bilimleri ve SaÄŸlık Bilimleri fakülteleri ile SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile SaÄŸlık Bilimleri Enstitüsü'nden oluÅŸacak.

Üniversitenin mütevelli heyeti, SaÄŸlık Bakanı, SaÄŸlık Bakanlığı MüsteÅŸarı, Rektör, Bakanın seçeceÄŸi bir üye ile YükseköÄŸretim Kurulu tarafından seçilen profesör unvanına sahip bir üye olmak üzere, toplam 5 üyeden oluÅŸacak.

Üniversite, yabancı dilde eÄŸitim veren program açma, yabancı yükseköÄŸretim kurumları ile ortak program yürütme de dahil olmak üzere yurt dışındaki yükseköÄŸretim kurumlarıyla her türlü iÅŸ birliÄŸine dair protokol yapabilecek.

Mektebi Tıbbıyeyi Åžahane adıyla hizmet vermek üzere inÅŸa edilen ve halen Marmara Üniversitesi adına tahsisli olan HaydarpaÅŸa Kampüsü, SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesine tahsis edilecek.

Teklifle, SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesi'ne 2735 kadro ihdas ediliyor.

Teklife ihdas edilen maddeyle, saÄŸlık çalışanlarının nöbet ücretleri yüzde 50 oranında artırıldı.

Ek ders ücretleri, özel eÄŸitime muhtaç öÄŸrencilerin eÄŸitim ve öÄŸretim gördüÄŸü kurumlarda görevli öÄŸretmen ve yöneticiler ile bu öÄŸrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öÄŸretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öÄŸretmenlere yüzde 25, Milli EÄŸitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın EÄŸitimi Destekleme ve YetiÅŸtirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öÄŸretmenlere yüzde 100 fazlasıyla ödenecek.

TBMM BaÅŸkanvekili AyÅŸe Nur Bahçekapılı, verdiÄŸi aranın ardından, komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine, birleÅŸimi, bugün saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.