Sosyal Medya

Güncel

Ãœniversitede yolsuzluk operasyonu

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 11 milyon 465 bin lirayı zimmetine geçirdikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 23 kişiden 12'si tutuklandı.



Isparta’daki Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermayesi Ä°ÅŸletme MüdürlüÄŸü’nde 11 milyon 465 bin lirayı zimmetine geçirdikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 23 kiÅŸiden 12'si tutuklandı.

Y.P. ve T.S'nin Döner Sermaye Ä°ÅŸletme MüdürlüÄŸü’nden zimmetine para geçirdiÄŸi iddiasıyla geçen yıl tutuklanmasının ardından geniÅŸletilen soruÅŸturma kapsamında Isparta Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerince gözaltına alınan 23 kiÅŸi adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından 2 kiÅŸi serbest bırakıldı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 21 kiÅŸiden 12’si tutuklandı. DiÄŸer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yaklaşık 7 ay süren teknik takibin ardından Isparta, Ä°stanbul, Bursa, Samsun ve Elazığ'da çok sayıda adrese düzenlenen eÅŸ zamanlı operasyonda, aralarında SDÜ Tıp Fakültesi AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye Ä°ÅŸletme Müdürü M.O'nun da bulunduÄŸu 23 kiÅŸi gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 3 ÅŸarjör, 75 dolu fiÅŸek, sahte nüfus cüzdanı, 3 ÅŸirket kaÅŸesi, deÄŸiÅŸik bankalara ait 9 hesap cüzdanı, çok sayıda çek defteri, 6 kredi kartı ve 2 bankamatik kartı ele geçirilmiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.