Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi: Netanyahu ile sık konuşuyoruz'

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, İsrail Başbakanı Netanyahu ile çok sık konuştuklarını söyledi, İran ile nükleer müzakereler konusunda İsrail’in endişelerinin anlaşılması gerektiğini söyledi.



Sisi, Washington Post gazetesine verdiÄŸi röportajda, Mısır ve Ä°srail arasında güvene dayalı bir iliÅŸki olduÄŸunu belirtti.

Sisi, “ÖrneÄŸin Ä°srail ile yaptığımız barış anlaÅŸması normalde Sina bölgesinin orta ve doÄŸu kesimlerinde Mısır askerlerinin bulunmasına izin vermiyor. Ancak onlar ÅŸu anda bizim bu bölgelerde asker bulundurmamızın sorun olmayacağını söylüyor. Bu da düÅŸmanlık ve ÅŸüpheciliÄŸin ortadan kalktığını gösteriyor. EÄŸer Filistin’de iki devletli bir çözüm ortaya çıkarsa bu durum Ä°srail ile diÄŸer Arap ülkeleri arasında da ortaya çıkabilir” dedi.

Netanyahu ile çok sık konuÅŸtuÄŸunu söyleyen Sisi, “Ona Filistin ile bir barış saÄŸlanırsa bunun hem kendisi hem de Ä°srail için tarihi bir anlaÅŸma olacağını ve bu konuda yardıma hazır olduÄŸumu söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Sisi, Ä°ran ile devam eden nükleer görüÅŸmeler meselesinde de Ä°srail’in endiÅŸelerinin anlaşılması gerektiÄŸini vurguladı.

‘ABD sadece izliyor’

ABD yönetimini Mısır’daki ve bölgedeki durumu sadece izlemekle suçlayan Sisi, "Galiba Washington'la aramızda iletiÅŸim sorunu var, mesajlarımızı düzgünce iletemiyoruz gibi görünüyor" dedi ve ÅŸu ifadeleri kullandı.

"Bölgede büyük tehditler var. Daha dün Libya'da 8 petrol iÅŸçisi kaçırıldı ve katledildi. Åžimdi ABD ne yapmalı? Sadece izliyorsunuz. Ülkemizde olanlar hakkında gerçek resmi göremiyorsunuz. Az geliÅŸmiÅŸ bir ülkeyiz. Amerikalıların gözüyle bakıyorsunuz. Sizin demokrasiniz 200 yılda geliÅŸti. Bize de geliÅŸmek için bir ÅŸans verin. Acele edersek bizim gibi ülkeler çöker"

Kaynak: Washington Post

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.