Sosyal Medya

Güncel

Kozmik Oda olayında bir garip ihbar!

Kozmik Oda soruşturmasına verilen takipsizlik kararında çarpıcı ifadeler ortaya çıktı.



Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının, kamuoyunda "Kozmik Oda" soruÅŸturması olarak anılan ve bazı Seferberlik Tetkik Kurulu Personelinin adının karıştığı soruÅŸturmaya iliÅŸkin takipsizlik kararında, soruÅŸturmanın Ankara Emniyet MüdürlüÄŸüne gelen ihbar telefonu üzerine baÅŸlatıldığı, ihbarın Keçiören'deki bir telekom bayisinden yapıldığı, iÅŸ yerinde kamera bulunmadığı ve ihbarcının tespit edilemediÄŸi belirtildi.

Kararda, 19 Aralık 2009'da yakalanan ÅŸüpheliler E.Y.B. ve Ä°.G'nin ifadelerinde, bölge baÅŸkanından aldıkları ÅŸifahi emirle Bülent Arınç'ı deÄŸil Albay B.K'yi yaklaşık bir yıldır takip ettiklerini söyledikleri ifade edildi.

BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "maÄŸdur" olarak yer aldığı kararda, 38 kiÅŸi "ÅŸüpheli" olarak gösterildi ve soruÅŸturmanın, "Cebir ve ÅŸiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teÅŸebbüs, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, kiÅŸiyi yerine getirdiÄŸi kamu görevi nedeniyle öldürmeye teÅŸebbüs" suçlarından yürütüldüÄŸü bildirildi.

Kaynak : AA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.