Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD Suriye ve Irak'ta 250 kişiyi kaçırdı

IŞİD, Irak’ın Tikrit kenti yakınlarında aralarında çocukların da olduğu 100’den fazla kişiyi kaçırdı. Suriye’de ise Hasake kentinde hafta başından bu yana kaçırılan Süryanilerin sayısı 150’ye çıktı.



Tikrit'in etkili dini liderlerinden Åžeyh Enver Ubeydi Al Jazeera’ya yaptığı açıklamada, IŞİD’den Rubeysa köyünden üç gün önce 9’u çocuk 127 kiÅŸiyi kaçırdığını geçen süre içinde 21 kiÅŸiyi serbest bıraktığını söyledi. Ubeydi örgütün elinde 9-10 yaÅŸlarında çocukların da olduÄŸunu belirtti.

Ubeydi, kaçırılan kiÅŸilerin çoÄŸunluÄŸunun IŞİD’e karşı savaÅŸanların akrabaları olduÄŸunu, kendi aÅŸiretinden 600 kiÅŸinin de Haziran'dan bu yana IŞİD tarafından öldürüldüÄŸünü kaydetti.

IŞİD’in bölgedeki Sünni aÅŸiretleri cezalandırmak istediÄŸini dile getiren Ubeydi, “IŞİD, Sünni aÅŸiretlerin ordunun örgüte karşı baÅŸlattığı mücadeleye destek vermesine misilleme olarak insanlarımızı kaçırdı” dedi.

 

 
 

 

IŞİD, Suriye’de 150 Süryani Hristiyan kaçırdı

Süryani Ä°nsan Hakları Gözlemevi, IŞİD’in Suriye’nin Haseke vilayetindeki 12 Süryani kasabasını ele geçirdiÄŸini, kaçırdığı kiÅŸi sayısının 150’ye yükseldiÄŸini duyurdu.

Al Jazeera’ya konuÅŸan Süryani Ä°nsan Hakları Gözlemevi’nin baÅŸkanı Osama Edward, IŞİD’in Haseke kentine yakın yeni ele geçirdiÄŸi kasabalarda, çoÄŸu kadın ve çocuk 70 kiÅŸi daha kaçırdığını ifade etti. 

Edward, IŞİD’in kaçırdığı Süryanileri Suriye’de cephelere dağıttığını, canlı kalkan olarak kullanacağını iddia etti.

Haseke’deki saldırılar, PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG ile IŞİD arasındaki çatışmaların ÅŸiddetlendiÄŸi bir döneme denk geliyor.

IŞİD’i Kobani’den püskürten YPG güçleri daha sonra IŞİD’in elindeki köylerin büyük kısmını geri almıştı.

Özellikle Kobani ve Cerablus arasında batıya doÄŸru önemli mevzi kaybeden IŞİD Haseke bölgesinde saldırılarını yoÄŸunlaÅŸtırmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.