Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kudüs de Diyanet'in umre programına alındı

Diyanet İşleri, yoğun talep üzerine, Cumhuriyet tarihinde ilk kez umre ibadetine Kudüs'ü de ekledi.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nın umre hizmetleri için aldığı karara göre, kutsal topraklara yapılacak ziyaretler, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’dan baÅŸlayacak. Bu umre turları için kayıtlar, dün itibariyle baÅŸladı. Ä°lk kafile, 15 Nisan’da Ä°stanbul’dan hareket edecek. VatandaÅŸlar 3 gün Kudüs’te, 4 gün Medine’de ve 7 gün Mekke’de kalacaklar. Kayıt yaptırmak isteyenlerin il veya ilçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

ZÄ°YARET PROGRAMI

Kudüs programında Mescid-i Aksa baÅŸta olmak üzere Hz. Ä°brahim, Hz. Ä°shak, Hz. Yakup’un kabirlerinin bulunduÄŸu külliye, Hz. Davut’un kabri ile Selman-ı Farisi ve Rabiat’ül Adeviyye’nin kabirleri ziyaret edilecek. Kudüs’e yapılacak ziyaretlerde Mahmudiye Camisi, Hz. Ömer Mescidi gibi önemli kutsal mekânlar da ziyaret programına eklendi.

ESKÄ°DEN DE VARDI

27-28 Aralık’ta yapılan, ‘2014 Hac DeÄŸerlendirme Toplantısı’nda ziyarete iliÅŸkin ilk bilgiyi veren Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez, geçmiÅŸte Kudüs’ün umre programının bir parçası olduÄŸunu, bugün de çalışmaların yürütüldüÄŸünü ve yakın zamanda umre programına Kudüs’ün de ekleneceÄŸini belirtmiÅŸti.

Ä°SRAÄ°L’DEN OLUMLU YANIT

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı yetkilileri, Kudüs’ün umre programına alınması konusunda temas kurdukları Ä°srail makamlarından olumlu yanıt aldıklarını belirterek ÅŸu bilgileri verdi: “Ä°srail kiÅŸiye özel vize uyguluyor. Vizeyi alan vatandaÅŸlar için umre programına Mescid-i Aksa da eklenecek. Kudüs, Osmanlı döneminde umre programındaydı, ancak Türkiye Cumhuriyeti’nde bu uygulama ilk olacak.”

HÜRRÄ°YET 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.