Sosyal Medya

Güncel

PKK silah bırakmayacak, Türkiye'den çekilecek

Çözüm Süreci'nin sonuna doğru gelindiğini belirten açıklama hükümet ile HDP tarafından birlikte yapılacak. Ancak yapılacak açıklamada "örgütün silah bıraktığına" yönelik bir detay olmayacak. Sadece örgütün Türkiye'de silahlı mücadeleyi bitirdiği belirtilecek



Çözüm Süreci'nde gelinen son noktada PKK'nın silah bırakmayacağı, sadece Türkiye'deki silahlı eylemlerine son vererek ülke dışına çıkacağı belirtiliyor. 

Çözüm Süreci'ni yakından takip eden ve Ak Parti'den aday adayı olan Yazar Hüseyin Yayman, hükümet ile HDP arasında varılan mütabakat sonucunda bir açıklama yapılacağını, açıklamanın örgütün silah bırakacağına yönelik deÄŸil; Türkiye'deki silahlı faaliyetlerini bitirdiÄŸine yönelik olacağını söyledi. 

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuÅŸan Yayman'ın söylediklerinden öne çıkanlar ÅŸöyle: 

Çözüm sürecinde bir sorun yok. Artık finale gelindi. Çok güzel iÅŸlerin olacağını, yakında Türkiye'de iki baharın birlikte yaÅŸanabileceÄŸini düÅŸünüyorum. Aslında 15 Åžubat'ta, yani Öcalan'ın Türkiye'ye gelmesinin yıldönümünde olacaktı. Fakat olmadı. Martın başında ya da son tarih olarak 21 Mart Nevroz'unda olacak. Kandil, Öcalan'a raÄŸmen hiçbir adım atmaz. PKK, Ä°mralı'nın sözünden çıkmaz. Kandil bütün kazanımlarını mücadele ederek elde etti. Åžimdi kolay teslim olmak yerine direnerek çekilme gibi bir tavrı var.

Seçim öncesi açıklama yapılacak ve yeni bir tarih baÅŸlayacak. PKK silah bırakmayacak, Türkiye'de eylemi bırakacak. PKK Kongresi toplanacak ve "Türkiye'de silahlı mücadeleyi
sonlandırdık" diyecek. 2013'te baÅŸlayan ancak yarım kalan sınır dışına çekilme yeniden baÅŸlayacak ve tamamlanacak. Ama PKK, silah bırakmayacak. Rojava meselesi ve OrtadoÄŸu'daki altüst oluÅŸlar devam ettiÄŸi için oradaki varlığını sürdürecek. Türkiye'deki çatışmadan çekilmiÅŸ olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.