Sosyal Medya

Güncel

Teyzeleri Mavi Marmara yolcusu İstanbul'da yaşıyor

İslam karşıtı komşuları tarafından katledilen üç Müslüman gençten Deah Barakat'ın teyzesi yenisafak.com.tr'ye konuştu. Yeğeni gibi Suriyeliler için yapılan yardım kampanyalarının gönüllüsü olan ve 4 yıldır İstanbul'da yaşayan Şeza Barakat aynı zamanda Mavi Marmara yolcusu. Yeğenini anlatan Barakat, "Büyük bir şok yaşadım. Katil gelinimize başörtülü diye her seferinde küfür ediyordu" dedi.



Kuzey Carolina'daki Chapell Hill'de ırkçı komÅŸuları tarafından uÄŸradıkları silahlı saldırıda öldürülen 3 Müslüman genç dün topraÄŸa verildi. Olayın yankıları sürerken her geçen dakika gençlerle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Craig Stephen Hicks tarafından öldürülen 23 yaşındaki Deah Barakat, 21 yaşındaki eÅŸi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki Razan Muhammed Ebu Salha’nın Suriyeli mülteciler için çeÅŸitli yardım kampanyalarında aktif görev aldıkları ortaya çıkmıştı.

Filistin kökenli Yusor’un, Kilis’e gelerek savaÅŸ maÄŸduru Suriyeli çocuklara saÄŸlık yardımında bulunduÄŸu ölümünden sonra basına yayınlan fotoÄŸraflardan anlaşılmıştı. Suriye asıllı olan ve DiÅŸ HekimliÄŸi okuyan Deah Barakat'ın ise önümüzdeki yaz Reyhanlı’ya gelerek mülteci çocuklara saÄŸlık yardımı kampanyasını organize etmeyi planladığı öÄŸrenildi. Deah’ın mülteci çocuklar için baÅŸlattığı kampanyada toplanan yardım miktarı 15 bin dolara yaklaÅŸmıştı.

Deah'ın teyzesi Åžeza Barakat Türkiye'de yaşıyor

Deah Barakat'ın kendisi gibi yardım gönüllüsü olan teyzesi Åžeza Barakat'ın 4 yıldır Ä°stanbul'da yaÅŸadığı ortaya çıkdı. Yenisafak.com.tr'ye konuÅŸan Teyze Barakat'ın eÅŸi iki yıl önce Esed zindanlarında hayatını kaybetmiÅŸ. 19 yaşındaki oÄŸlu ise geçtiÄŸimiz yıl ise Suriyeli mültecilere yardım için gittiÄŸi kamplarda vurularak ÅŸehit olmuÅŸ. Ä°stanbul'da bin 150 Suriyeli çocuÄŸun okuduÄŸu Medreseti'ÅŸ Åžam'da idarecilik yapan Barakat aynı zamanda Mavi Marmara yolcularından.

KomÅŸuları baÅŸörütüsüne hakaret ediyordu

Åžeza Barakat, Batı medyasının ‘otopark kavgası’ iddiasını yalanlayarak üç genci öldüren Hicks'in Ä°slam düÅŸmanı olduÄŸunu belirterek ÅŸunları söyledi: “Katil komuÅŸuları, yeÄŸenim Deah'ın eÅŸi Yusor'u her gördüÄŸünde sırf baÅŸörtülü olduÄŸu için ona küfrettiÄŸini daha önceden biliyordum. Haberi ilk duyduÄŸunda inanamadım. Deah öyle iyi, öyle tatlı bir çocuktu ki onun hiç kimse ile bir husumeti olmazdı. Åžokunu hala atlatamadım. Fransa’da yaÅŸanan saldırı sonrası dünya tepki için ayaÄŸa kalktı fakat ABD’de öldürülen Müslüman olduÄŸu için dünya bu duruma sessiz kaldı.”
"Akıl hastası kılıfı buldular"
Batı ülkelerinde yükseliÅŸte olan Ä°slamafobinin gün geçtikçe korkulur bir hal aldığına dikkat çeken Barakat, "Bu eylem bir gayrimüslim tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸi için meÅŸrulaÅŸtırılıyor. 'Adamın sorunları var' ÅŸeklinde geçiÅŸtiriliyor. Ancak bir Müslüman tarafından yapılsaydı, terörist damgası alnına çoktan yapıştırılmıştı. Onlar adaletten yoksun. Filistin’in Halil kentinden camiye saldırıp 29 kiÅŸiyi öldüren Ä°srailli için de 'akıl hastası' demiÅŸlerdi. Bu olayda da aynı ÅŸey söz konusu. Medya, akıl saÄŸlığı yerinde olmayan bir adamın 3 genci öldürdüÄŸünü söyleniyor. Fakat bu bir kılıf" dedi. Barakat, Türkiye'nin ABD'deki saldırı karşısında Mavi Marmara olayında olan duruÅŸunu bu olayda da sergilemesini beklediÄŸini de ifade etti.

En son bir yıl önce Gaziantep'te gördüm

Deah ile en son geçtiÄŸimiz yıl, Suriyeli mültecilere yardım için geldiÄŸi Gaziantep'te görüÅŸtüklerini söyleyen Barakat, dün basın açıklaması yapan Deah'ın ablası Suzan'ın da doktor olduÄŸunu ve sürekli Kilis'e gelerek buradaki mültecilere gönüllü olarak yardımda bulunduÄŸunu da kaydetti.

Birbirimizden hiç kopmadık

Teyze Barakat, Deah'ın anne ve babası ile birlikte Ä°dlib'te büyümüÅŸ. Deah ise ABD doÄŸumlu. Ailecek birbirlerini her fırsatta ziyaret ettiklerini belirten Barakat, Deah'ın ailesinin uzun yıllar önce ABD'ye taşındıklarını ancak hiçbir zaman aralarındaki iletiÅŸimi koparmadıklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.