Sosyal Medya

Sağlık

70 kiÅŸi sudan hastanelik oldu

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi’ne bağlı Hürriyet Mahallesi’nde oturan yaklaşık 70 kişi ishal ve kusma şikayeti ile hastanelere başvurdu. Belediye bir süre içme suyunun kullanılmaması istedi.



Hürriyet Mahallesi ve çevresinde oturduÄŸu belirtilen 70 kiÅŸi gün içerisinde ishal ve kusma ÅŸikayetiyle TekirdaÄŸ Devlet Hastanesi acil servisine baÅŸvurdu. Ä°çme suyundan etkilendikleri belirtilen hastalar ayakta tedavi edilirken, TekirdaÄŸ BüyükÅŸehir Belediyesi’ne baÄŸlı Su ve Kanalizasyon Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü elektrik kesintisi nedeniyle klorlama yapılamadığını açıkladı. Genel Müdür vekili Ä°brahim Ä°çöz, "Önceki gün ilçede yaÅŸanan elektrik kesintileri sonrası bir müddet klorlama yapılamadı. Muhtemelen bu yüzden içme suyu kullananlar etkilenmiÅŸ olabilir" diye konuÅŸtu.

SüleymanpaÅŸa Belediyesi de hoparlörle yaptığı duyurularda içme suyunda klorlama çalışması yapıldığı için bir süre kullanılmamasını istedi.

TekirdaÄŸ Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü yetkilileri, hastaneye baÅŸvuranlardan alınan örnekle tahlil yapıldığını ve sonuçlarının daha sonra açıklanacağını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.