Sosyal Medya

Dünya

Çinli maden kralı idam edildi

Çin'de maden sektöründe en büyük şirketlerden birine sahip olan iş adamı ve kardeşinin de bulunduğu beş kişi çete kurmak ve yönetmek suçundan idam edildi.



Åžinhua ajansının haberinde, ülkenin en büyük maden ÅŸirketi Hanlong grubunun sahibi Liu Han ve kardeÅŸi Liu Vey'in yanı sıra Tang Åžianbing, Cang Donghua ve Tien Åžienvey'in, Çin'in merkezinde bulunan Hubey eyaletindeki Bölgesel Yüksek Halk Savcılığının onayıyla suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan bugün idam edildiÄŸi belirtildi.
Liu Han, kardeÅŸi Liu Vey ve 34 kiÅŸi, suç örgütü kurmak ve mafya soruÅŸturması kapsamında rüÅŸvet, adam kaçırma, saldırı ve cinayetten mayıs ayında yargılanmıştı.
Mahkeme mayıs ayındaki duruÅŸmada ünlü iÅŸ adamı, kardeÅŸi Liu Vey, Tang Åžianbing, Cang Donghua ve Tien Åžienvey'in idamını onaylarken, beÅŸ kiÅŸiyi de iki yıl ertelemeli idam cezasına mahkum etmiÅŸti. DiÄŸer çete üyeleri de 4 yıldan müebbette kadar çeÅŸitli hapis cezalarına çarptırılmıştı.
MadenciliÄŸin yanı sıra enerji, gayrimenkul ve finans sektörlerinde ÅŸirketleri olduÄŸu belirtilen Liu Han, Forbes dergisinin en zengin Çinli iÅŸ adamaları listesine 142. sıradan girmiÅŸti.
Çin'in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinin en büyük özel giriÅŸimlerinden olan Hanlong Group'un, madencilik baÅŸta olmak üzere enerji, finans, elektrik ve gayrimenkul sektörlerinde büyük iÅŸletmeleri bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.