Sosyal Medya

Güncel

İhsan Eliaçık: Peygamberin filmi için senaryom hazır

Daha önce de 'Namaz dinin direği değildir' diyerek abdest ve namazın ibadet olmadığını söyleyen, abdestten ve namazdan bihaber bir cemaate Gezi Parkı'nda 'şov namazı' kıldıran sözde İlahiyatçı, Anti-kapitalist Müslüman Gezici İmam İhsan Eliaçık bu sefer 'Hz. Muhammed'in resmi çizilebilir, filmi çekilebilir' diyerek Charlie Hebdo dergisini ve Cumhuriyet gazetesinin Peygamber Efendimiz'e (S.A.V.) yaptığı hakaretleri meşrulaştırmaya çalıştı! Ayrıca 'Peygamberin filmini çekmek için senaryolarım hazır' diyerek büyük bir skandala imza attı.



Gezici Ä°mam Ä°hsan Eliaçık,Hz. Muhammed'in resminin yapılabileceÄŸini ve filminin çekilebileceÄŸini gündeme getirerek büyük bir skandala imza attı. Eliaçık, "Kuran'da böyle bir yasak yok, bazen insanı resmini yaparak bazen de insanın resmi ve filmini yapmayarak putlaÅŸtırma olabilir" dedi.

Sözde Ä°lahiyatçı Ä°hsan Eliaçık, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) resminin yapılıp yapılamayacağı yönündeki tartışmaya iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. Charlie Hebdo'ya Peygamberimiz'in (S.A.V.) karikatürünü çizdiÄŸi için yapılan protestolara ve gösterilen tepkilere iliÅŸkin Eliaçık, Kuran'da "Kuran'ı Kerim'de Peygamberin resminin çizilemeyeceÄŸine dair bir ayet yok" diyen Eliaçık, "Tam tersi Hz. Süleyman'dan bahsederken Kuran'ı Kerim'de onun yaptırdığı mabette heykeller ve resimler olduÄŸundan bahseder" dedi.

KÄ°TAB-I LÄ°BAS'TA GEÇTİĞİNÄ° Ä°DDÄ°A ETTÄ°

Bu konuda bir rivayet olduÄŸundan bahseden Eliaçık, o rivayeti ÅŸöyle açıkladı:

"Peygamberin içinde resimler olan eve girmeyeceÄŸini söyleyen bazı rivayetler var." diyen Eliaçık bu hadislerin Kitab-ı Libas'ta geçtiÄŸini söyleyerek, "O rivayetin tam doÄŸrusu ÅŸu, peygamber içinde, üstünde resimler olan pahalı ve lüks halılar serili ve asılı evlere girmekten çekinirdi. Sebebi ise lüks ve ÅŸatafat olduÄŸu için. Ä°nsanlar dışarıda aç yatarken içerde evinizi lüksle süslemeyin, bu doÄŸru deÄŸil mesajını vermek için." dedi

1400 YILDIR KONU YANLIÅž ANLAÅžILMIÅž

Rivayette geçen halılar üzerinde bir takım resimler olduÄŸunun belirtilmesi nedeniyle konunun yanlış anlaşıldığını öne süren Eliaçık, "Geyik ya da insan resmi vardı bu halılarda. Daha sonra bu yanlış anlaşılarak sanki resim olduÄŸu için girmediÄŸini zannedip 'resim giren eve melek girmez'  dediler. Ä°ÅŸin lüks ve ÅŸatafat tarafını alabildiÄŸine yok sayıp saraylar yaptırmaya kadar vardılar ama o sarayların içine resimler koymadılar" açıklamasında bulundu.

Peygamberimiz'in (S.A.V.) resminin yapılamayacağının Ä°slam'da caiz olmadığını iddia eden kiÅŸilerin olduÄŸunu hatırlatan Eliaçık, "Halbuki Ä°slam'da caiz olmayan lükstür, ÅŸatafattır, servet düÅŸkünlüÄŸüdür" dedi.

PEYGAMBERÄ°MÄ°Z'Ä°N MÄ°NYATÜRÜNÜN ÇÄ°ZÄ°LDİĞİNÄ° Ä°DDÄ°A ETTÄ°

1400 yıldır tek bir resmi bile çizilmeyen Peygamberimiz'in minyatürlerinin çizildiÄŸini iddia eden Eliaçık, "Halbuki Biruni'nin kitabı da olmak üzere minyatürlerin yer aldığı bir sürü kitap var." diyerek yüzü çizilmeyen minyatürleri çarpıttı. Minyatürlerin yüzlerinin açık olmadığını itiraf eden Eliaçık, "Ä°slam tarihi boyunca hiç resim yapılmamış gibi algılanıyor, halbuki Ä°slam tarihi boyunca minyatürler, Ä°slam alimleri tarafından peygamberin yarı minyatür yarı resim ÅŸeklindeki çizimlerinin olduÄŸu bir sürü kitap var" diye konuÅŸtu.

RESMÄ°NÄ° YAPILMADIÄžI Ä°ÇÄ°N PUTLAÅžTIRMA OLABÄ°LÄ°RMÄ°Åž

"Bazen insanın resmini yaparak bazen de insanın resmini yapmayarak putlaÅŸtırma olabilir" diyerek saçmalığın dibine vuran Eliaçık, "Peygamberin resminin yapılamayacağı, filminin oynamayacağı bir ÅŸehir efsanesidir. Bazı Müslümanlar tarafında üretilmiÅŸ bir mitostur. Bunun kitapta bir yeri yoktur"ifadelerini kullandı

Kuran'ı Kerim'de Peygamberin "Ben de sizin gibi bir insanım" demesi gerektiÄŸi ÅŸeklinde sözlerin yer aldığını belirterek bunu akla mantığa sığmayan ifadelerle kullanan Eliaçık, "O zaman insan olanın resmi yapılabilir, filmi çekilebilir. Åžu anda Ä°slam Peygamberi Hz. Muhammed, resmi yapılmayarak, filmi çekilmeyerek putlaÅŸtırılmıştır" dedi.    

Peygamberimize 'Kainat'ın Efendisi' denilmesinden rahatsız olduÄŸunu ifade eden sözde Ä°lahiyatçı, çapulcu gezicilerin imamı Ä°hsan Eliaçık ÅŸunları söyledi:"Onun bir insan olduÄŸunun görülmesi için resminin yapılması, filminin çekilmesi gerekiyor ki, iÅŸte o da bizim gibi bir insandı, Kuran'ı Kerim'in söylediÄŸi noktaya gelelim. Bazen bir insanı resmini yaparak putlaÅŸtırırsın bazen de resmini yapmayarak. Ä°nsan deÄŸilmiÅŸ gibi algılanıyor Müslümanların gözünde. 'Kainatın efendisi' deniliyor. 'Ä°drarı ÅŸifa' deniliyor, 'ondan tuvalet kokusu gelmezdi' deniliyor, öyle rivayetler var ki insan olmaktan çıkmış yani. Onun bir insan olduÄŸunu göstermek için bunların yapılması gerekiyor."

HZ. MUHAMMED'Ä°N FÄ°LMÄ°NÄ° ÇEKMEK Ä°ÇÄ°N SENARYOSU BÄ°LE HAZIRMIÅž

Peygamberimiz'le Mustafa Kemal'i karşılaÅŸtıran Eliaçık, "Atatürk'ün etrafında Kemalist mitos üretilmiÅŸti. Belgeseli çekildikten sonra onun bir insan olduÄŸunu herkes görmüÅŸ oldu" dedi. 

"Sizce ilerde Hz. Muhammed'in filmi çekilebilir mi yada resmi yapılabilir mi?"ÅŸeklindeki soruya, Mustafa Kemal'in filmi çekilebildiÄŸi gibi Peygamberimizin de filminin çekilebileceÄŸini söyleyen Eliaçık, "Olacaktır tabi ki ben destekliyorum. Yönetmenler olursa benim senaryolarım bile hazırdır. Bunun yapılması gerekiyor. Onun bir insan olduÄŸunu, tüm insanlığa ve özellikle Müslümanlara göstermemiz gerekiyor. Ä°ranlılar bu konuda epey adım attılar. Peygamberin sadece yüzünün görülmediÄŸi filmler var. Oyuncunun saçları, elleri görünüyor, sadece yüzü gösterilmiyor. Hz. Ä°sa ve Hz. Musa'nın filmleri var onlar Kuran'ı Kerim'in peygamberleri deÄŸil mi, neden onlara bir ÅŸey demiyorsunuz da buna gelince köpürüyorsunuz. Ben bunu ilerde olacağını düÅŸünüyorum" sözleriyle büyük bir skandala imza attı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.