Sosyal Medya

EÄŸitim

20 TL ödeyemeyen öğrencilere karne vermediler!

Parası olmayan öğrenciler, tam 4 saat kapıda bekletildi



Sultanbeyli Fatih Ortaokulu’nda okul müdürünün “aidat parası” olarak istediÄŸi 20 TL’yi vermeyen öÄŸrencilere hem karneleri verilmedi hem okula alınmadı. Okula alınmayan ve 4 saat dışarıda bekletilen öÄŸrencilerden bazıları evlerine gidip parayı getirerek karnelerini aldı. Olayı duyan velilerin okula giderek öÄŸretmenlere tepki göstermesi üzerine karneler bütün öÄŸrencilere dağıtıldı.

Fatih Ortaokulu’nda dün karnelerini almak için öÄŸrenciler saat 07.00’de okullarına gitti. Genelde dar gelirli ailelerin çocuklarının okuduÄŸu okulda “aidat parası” adı altında istenen 20 TL’yi veremeyen öÄŸrenciler, karne verilmeyeceÄŸi belirtilerek okula alınmadı. Cumhuriyet gazetesinden Ali Açar’ın haberine göre, parayı getirmeleri halinde karneleri dağıtacaklarını söyleyen okul yöneticileri, çocukları yaklaşık 4 saat boyunca okul bahçesinde bekletti. Olayı duyan öÄŸrencilerin velileri de okula gelerek öÄŸretmenlerle görüÅŸüp tepkilerini dile getirdi. Okulun önünde bekleyen M. isimli öÄŸrenciye karne alıp almadığını sorduÄŸumuzda “Aidat vermediÄŸim için karneyi alamayacağımı ve gidip parayı getirmemi söylediler. Benim ailemin durumu iyi deÄŸil. Benden baÅŸka kardeÅŸlerim de var. Ne olacak bilmiyorum” dedi.

F. isimli kız öÄŸrenci de “Sabah 07.00’den beri okulun bahçesinde bekletiyorlar. Parayı vermezseniz ‘okula almayız’ dediler. Daha önce de aidat parası vermiyoruz diye doÄŸalgazı yakmadılar. Benim babam inÅŸaatlarda gündelikçi olarak çalışıyor. Zaten zor geçiniyoruz. Benden baÅŸka 2 kardeÅŸim daha okula gidiyor” diye konuÅŸtu.

ÖÄŸrenciler yaklaşık 4 saat bekledikten sonra okul bahçesinde öÄŸretmenlerinin elinden karnelerini aldılar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.