Sosyal Medya

Güncel

İşte kare kare MİT TIR'larına yapılan kumpas

Adana'da Türkmenlere yardım götüren TIR'ları hukuksuzca durduran paralel Savcı Aziz Takçı'nın, aramayı bizzat yaptığı, silah beklentisi ile açtığı kutulardan ilaç çıktığı ve MİT personeline bilerek eziyet ettirdiği kare kare tespit edildi.



STAR, Suriye Türkmenlerine yardım götüren Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı (MÄ°T) TIR’larına yönelik ihanet çetesinin operasyonuna ait ÅŸok görüntülere ulaÅŸtı. Ankara Jandarma Ä°stihbarat, Adana Jandarma Ä°stihbarat ile Adana Adliyesi üçgeninde organize edilen operasyonun ÅŸok görüntülerinde, Jandarma Komando birlikleri ile Piyade Komando birlikleri operasyondan önce TIR’ların durdurulacağı alanda mevzilenmiÅŸ görünüyor.





Komandolarla operasyon

Adana Jandarma Bölge Komutanlığının onayı olmadan Piyade komando birliklerinin olay yerinde bulunmasının üzerindeki sır esrarını korurken, operasyonun başında yer alan Savcı Aziz Takçı’nın olay yerindeki garip tavırları dikkat çekiyor. Tedirgin ve agresif tavırlarıyla TIR’ların etrafında dönen Savcı Aziz Takçı operasyon boyunca ÜsteÄŸmen Önder Kır ile görülüyor. ÜsteÄŸmen Önder Kır ise daha önce TIR ihbarından bir saat önce Savcı Takçı’nın evine gitmesiyle gündeme gelmiÅŸti.





MİT Mensuplarına eziyet

Görüntülerde operasyonun başından sonuna kadar ÜsteÄŸmen Önder Kır ile Aziz Takçı’nın talimatıyla hiç bir direnme göstermeyen MÄ°T personeli sürekli aÅŸağılanması dikkat çekiyor. Görüntülerde yüzlerce jandarma ve piyade komandosunun nizami bir ÅŸekilde araçların etrafını kuÅŸattığı ve MÄ°T mensuplarının üstlerine çullanarak etkisiz hale getirdikleri görülüyor. Özellikle hiç bir ÅŸekilde direniÅŸ göstermedikleri halde ÜsteÄŸmen Önder Kır’ın talimatıyla MÄ°T mensuplarının önce elleri arkadan kelepçeleniyor ardından en az 10 kiÅŸi tarafından yüzüstü yere seriliyor. Bununla da yetinmeyen askerler bir yandan botlarıyla MÄ°T mensuplarının boynuna basarken bir yandan da el ve ayaklarını bükerek adeta iÅŸkence ediyorlar. MÄ°T mensuplarının ‘Biz görevliyiz’ diyerek kimliklerini tanıtması ise iÅŸe yaramıyor. 





Kasaları kendi eliyle açtı

MÄ°T görevlilerinin kimliklerini beyan etmelerine raÄŸmen dakikalarca eziyet edilmesine göz yuman Savcı Aziz Takçı ile Jandarma Ä°l Komutanı Özkan Çokay’ın bir an evvel kasaları açma telaşında oldukları görülüyor. Operasyon anına ait ve profesyonel kamaralarca çekilen görüntülerde Savcı ile komutanlar önce TIR’ların üzerine çıkıyor. Daha önce hazırlıklı gelen askerlerin yanlarında getirdiÄŸi pense anahtarlarla kasarlar teker teker açılıyor. Burada ki en ilginç görüntüyü ise yine savcı Aziz Takçı sergiliyor. Savcı Aziz Takçı TIR’ların üzerine çıkıyor ve kasaları bizzat kendi eliyle açıyor.





Kasalardan ilaç çıkıyor

STAR’ın ulaÅŸtığı görüntülerde Suriye Türkmenlerine yardım götüren MÄ°T TIR’larına operasyon yapan savcılardan Aziz Takçı’nın Adana Ceyhan giÅŸelerinde durdurduÄŸu TIR’lara bizzat çıkarak kendi elleriyle kapakları açtığı görülüyor. Kasaların içinde ilaç ve tıbbi malzemeden baÅŸka bir ÅŸey bulamayan Savcı Takçı TIR’ları ikinci kez öÄŸretmenler bulvarında durdurup bir daha içini kontrol etti. Ancak yine ilaç kolilerinden baÅŸka bir ÅŸey göremedi.





OPERASYON ÖNCESÄ° 15 GÖRÜÅžME

Görüntülerde yer alan bir diÄŸer önemli ayrıntı ise ÜsteÄŸmen Önder Kır’a ait. Hatay’daki baskından önce Savcı Özcan ÅžiÅŸman ile 15 defa telefonla görüÅŸtüÄŸü tespit edilen Önder Kır’ın Adana’daki TIR baskınında da operasyondan önce, Savcı Aziz Takçı’nın evine gidip özel görüÅŸtüÄŸü tespit edilmiÅŸti. 15 Ocak’ta HYSK 2. Dairesinin oy çokluÄŸuyla aldığı kararla Savcı Aziz Takçı ile beraber TIR’lara operasyon yapan beÅŸ savcı görevden el çektirilmiÅŸti. MÄ°T TIR’larının 19 Ocak 2014’te aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman BaÄŸrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan ÅžiÅŸman ve YaÅŸar KavalcıklıoÄŸlu, görevden alınmıştı.





CASUSLUKTAN YARGILANIYORLAR

Adana’da MÄ°T’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili askeri ÅŸüpheliler hakkında açılan davada, “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis, “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla açıklama” suçundan müebbet hapis cezası talep ediliyor. 13 askeri personel hakkında açılan davanın 5. duruÅŸması, 19 sanık hakkında da benzer suçtan açılan davaya iliÅŸkin dosyasının birleÅŸtirilme ihtimali üzerine ertelendi. Davada 19 kiÅŸi hakkında daha kamu davası açılarak toplamda 32 kiÅŸinin yargılanması bekleniyor.

KEMAL GÜMÜÅž / STAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.