Sosyal Medya

Coğrafyamız

Erdoğan ilk kez Sisi'yle aynı törene katılacak

Suud Kralı Abdullah Bin Abdülaziz'in cenaze töreni Erdoğan ve Sisi'yi darbeden sonra ilk kez bir araya getirecek. Erdoğan, BM'de Sisi'nin olduğu yemeğe katılmamıştı



Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud'un cenaze törenine CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın yanısıra Mısır CumhurbaÅŸkanı Sisi de katılacak. Ä°kili, darbeden sonra ilk kez aynı törene katılmış olacak. 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Afrika Boynuzu ülkelerini kapsayan resmi ziyaretlerinin ilk durağı Etiyopya'daki temaslarının ardından Somali ziyaretini iptal ederek sabah saatlerinde Riyad'a gitme kararı aldı. 

Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es- Sisi de Ä°sviçre'deki seyahatini yarıda keserek Kral Abdullah bin Abdulaziz'in cenazesine katılma kararı aldı.

ErdoÄŸan, BM'de Ban Ki-moon'un verdiÄŸi yemeÄŸe ise, Mısır CumhurbaÅŸkanı Sisi ile aynı masaya verildiÄŸi için katılmamış ve "Aynı masaya oturup darbecileri meÅŸrulaÅŸtırmam." demiÅŸti.

EN SON 2013'TE GÖRÜÅžMÜÅžLERDÄ°

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Sisi ile en son Mayıs 2013'te Ankara'da bir araya gelmiÅŸti. Sisi dönemin Savunma Bakanı unvanı ile Ankara'ya gelmiÅŸ, ErdoÄŸan ve Savunma Bakanı ile görüÅŸmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.