Sosyal Medya

Coğrafyamız

İhvan'ın mal varlığına el konulması kararı bozuldu

Mısır'da üst mahkeme, İhvan yöneticilerinin malvarlığına el konulması ile ilgili mahkeme kararlarını iptal etti



Mısır’da yüksek mahkeme Müslüman KardeÅŸler’in mal varlığına el konulması ile ilgili 17 mahkeme kararını iptal etti.

Mahkeme kararına gerekçe olarak ÅŸahısların mal varlıklarına el konulmasının Anayasa ve kanunlara aykırı olmasını gösterdi. Müslüman KardeÅŸler’in mal varlığına el konulması ile ilgili kararı 40 yaşından küçük bir yargıcın görev yaptığı Acil Ä°ÅŸler Mahkemesi vermiÅŸti.

Mısır hükümeti ise geçen yılın Ekim ayında bir komisyon kurarak, söz konusu malların devlet hazinesine geçirilmesi için çalışma baÅŸlatmıştı. Hükümet tarafından kurulan komisyon bazı ticari kuruluÅŸlar, okullar ve ÅŸirketlere el koymuÅŸtu. El konulan ÅŸirketler arasında Müslüman KardeÅŸler’in ikinci adamı ve beyni olarak bilinen Hayrat Åžatır’a ait bir ÅŸirket de yer alıyor.  

Daha önce Danıştay ve Acil Ä°ÅŸler Mahkemesi Müslüman KardeÅŸler’in yönetici ve üyelerinin mal varlığına el konulması ile ilgili iki farklı kararlar vermiÅŸ ve dava hakkında nihai karar verilmemiÅŸti. 

Ülkede farklı mahkemelerin tezat kararlar vermesi Mısır askeri yönetiminin mahkemelere baskı yaptığı ÅŸeklinde yorumlanıyor. Bazılarına göre ise bu durum Mısır’da kurumların vesayetinin en önemli göstergesi. Ülkede darbe bile yapılmış olsa Mısır’ın bir kurumlar ülkesi olduÄŸu belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.