Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye, Türkiye'yi BM'ye şikayet etti

Suriye'nin, Türkiye'yi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a şikâyet ettiği ortaya çıktı.



Suriye'nin, Türkiye'yi yabancı militanların sınırı aÅŸarak IŞİD'e destek vermek için Suriye'ye geçmelerine göz yumduÄŸu iddiasıyla BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a ÅŸikâyet ettiÄŸi ortaya çıktı.

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi BeÅŸar El Caferi tarafından BMGK'ya ve Genel Sekreter'e 12 Ocak'ta verilen mektupta, BMGK'nın Türkiye'ye karşı harekete geçmesi istendi.

BeÅŸar El Caferi, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'nun Fransa'da geçtiÄŸimiz günlerde bir süpermarkete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly'nin eÅŸi Hayat Boumedienne'nin 2 Ocak'ta Madrid üzerinden Türkiye'ye geldiÄŸi, Kadıköy'de bir otelde kaldığı ve 8 Ocak'ta Suriye'ye geçtiÄŸi tespit edildiÄŸi açıklamasına dayandırarak yazdığı mektupta,

"Bu açıklama, bizim daha önce çok kez söylediÄŸimiz gibi, Türkiye'nin dünyanın dört bir yanından gelen yabancı militanların Suriye'ye geçmelerinin ana kanalı olduÄŸunun resmi ağızdan itirafıdır. Türkiye, aynı zamanda militanların kendi ülkelerine yada baÅŸka ülkelere geçiÅŸlerinin de ana yoludur" dedi.

"ULUSLARARASI BARIÅž VE GÜVENLİĞİ TEHLÄ°KEYE SOKMAKLA SORUMLU"

Caferi, yaklaşık 10 gün önce BMGK'ya ve Genel Sekreter Ban Ki Moon'a ilettiÄŸi, ayrıntıları dün belli olan mektubunda, Türkiye'nin yabancı militanların Suriye'ye geçiÅŸine izin verdiÄŸini ve Güvenlik Konseyi'nin terörle mücadele kararlarını ihlal ettiÄŸini savundu. Caferi, "Suriye Arap Halk Cumhuriyeti, bu nedenle Güvenlik Konseyi'ni ve uluslararası toplumu etkili önlemler alma ve Türk rejiminin politikalarını kınama çaÄŸrısı yapar. Türk rejimi, uluslararası barış ve güvenliÄŸi tehlikeye sokmakla sorumlu tutulmalıdır" dedi.



KAYNAK: haber7 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.