Sosyal Medya

Coğrafyamız

Isınmak İçin Mobilyaları Yaktılar

Suriye'de rejim güçlerinin ablukası altında bulunan ve hava saldırılarına maruz kalan Doğu Guta bölgesindeki halk, soğuk havalardan korunmak için elindeki tüm imkanları kullanıyor.



Suriye'de uzun süredir rejim güçlerinin ablukası altında bulunan ve sık sık hava saldırına maruz kalan baÅŸkent Åžam'ın DoÄŸu Guta bölgesinde, halk, vurulan evlerin enkazından topladığı tahta parçalarını yakarak, Ä±sınmaya çalışıyor.

Bölgedeki aktivistlerden Ammar el-BuÅŸi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin DoÄŸu Guta'yı dört taraftan kuÅŸattığını ve kontrol noktalarından da tıbbi ve insani yardımların geçiÅŸine izin vermediÄŸini ifade etti.

Bölge halkının özellikle soÄŸuklarda bu durumdan daha fazla etkilendiÄŸini aktaran BuÅŸi, elektriklerinin kesik olması ve yakacak mazot sıkıntısı nedeniyle DoÄŸu Guta'da yeni "insani dramların" yaÅŸandığını anlatarak, "DoÄŸu Guta'da halk hava saldırılarında hasar görmüÅŸ evlerin kapılarını, tahta pencereleri söküp marangozcularda oduna haline getiriyor. Oduncular da aÄŸaç yerine halka ısınmak için artık tahta satıyor" dedi.

Åžam yönetimin ablukanın yanı sıra her gün bölgeyi bombaladığını dile getiren BuÅŸi, "Bölgeyi vuran son soÄŸuk hava dalgasında çok sayıda kiÅŸi donarak öldü. Ölenler arasında çocuklar da vardı" ifadelerini kullandı.

"Isınmak için mobilyaları yaktılar"

Halkın soÄŸuk havalardan korunmak için elindeki tüm imkanları kullanmaya çalıştığını vurgulayan El-BuÅŸi, "Ä°mkanı olanlar odun alıyor. Olmayanlar, hava saldırılarına maruz kalan bölgelerden yıkılmış evlerin enkazından tahta parçaları toplayarak ısınmaya çalışıyor. Maddi durum iyi olmayan ve saldırı bölgesine tahta parçalarını toplayamadığından dolayı bazı aileler, ısınmak için mobilyalarını yakıyor. Bazı aileler de geçimlerini saÄŸlamak için odunculara mobilyalarını satıyor" diye konuÅŸtu.

Suriye Devrim Koordinasyonları BirliÄŸinden geçen hafta yapılan yazılı açıklamada, son 1 haftada bölgede etkili olan ÅŸiddetli soÄŸuk nedeniyle Lübnan ve Suriye'de, 24'ü çocuk 36 kiÅŸinin öldüÄŸünün tespit edildiÄŸi belirtilmiÅŸti.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.