Sosyal Medya

Güncel

Mustafa Sarıgül'e son vuruş

Şişli krizinde köşeye sıkışan Mustafa Sarıgül'e bir darbe de yıllardır yanından ayrılmayan 'Barones' Monik İpekel'den geldi



ÅžiÅŸli'nin eski Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül, BoÄŸaz'ın baronları tarafından sürekli desteklendi. NiÅŸantaşı'ndaki yılbaşı kutlamalarında patronlar hep birlikte görüntü verdi. O da Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı'na heveslendi. CHP liderliÄŸine de göz dikti. Türk Musevi Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Monik Ä°pekel, Sarıgül'ün siyasi çıkışında en büyük etkendi. Cemaatin desteÄŸini de Koç Holding'in patronu Rahmi Koç'un yakın ilgisini de ÅžiÅŸli'ye o getirdi. Hatta Sarıgül'ü ABD'deki Yahudi lobisine takdim etti.

YAHUDÄ° LOBÄ°SÄ° ARKASINDAYDI

Takvim'in haberine göre; Sarıgül-Ä°pekel ikilisi, ÅžiÅŸli'deki birçok önemli icraatı birlikte gerçekleÅŸtirdi. Trump Kuleleri'nin Mecidiyeköy'e dikilmesinde de Hilton Oteli ve benzeri projelerin gündeme getirilmesinde de ortak çaba gösterdi. Monik Ä°pekel, henüz gün ışığına çıkmamış iliÅŸkileri, uluslararası baronların "yetkili acentası" gibi tek başına yönetti. Sosyete dünyasının en tanınır yüzlerinden olan ve "Barones" olarak tanınan Monik Hanım, bu desteÄŸin karşılığını da aldı. Sarıgül, yanında görev vererek her dediÄŸini yaptı. Barones, Sarıgül ile olan iliÅŸkisini Åžalom gazetesine verdiÄŸi bir röportajda ÅŸöyle anlattı: "O kadar iyi anlaşırız ki bir konuyu daha ben söylemeden anlar. 'Tamam, doÄŸrudur. Hemen uygulamaya geçin' diye destek verir."

AYDIN DOÄžAN SAVAÅž AÇTI

Ä°ÅŸte bu iÅŸbirliÄŸini 30 Mart 2014 yerel seçimleri bitirdi. Çünkü Sarıgül, sandıkta ezildi. Üstelik ÅžiÅŸli'ye baÅŸkan seçtirdiÄŸi Hayri Ä°nönü ile de birbirine girdi. Aydın DoÄŸan'a olan 5.5 milyon dolarlık seçim kampanyası borcunu ödemeyince de ipler gerildi. Sarıgül'ü önce Ä°stanbul sermayesi terk etti, para babaları çevresinden bir bir kaçtı. Sonra üzerlerine titrediÄŸi azınlık temsilcileri yanından uzaklaÅŸtı. Parasının peÅŸine düÅŸen Aydın DoÄŸan ve kızları da ÅžiÅŸli'ye kafayı taktı. Hürriyet, Sarıgül'e resmen savaÅŸ açtı.

SARIGÜL'ÜN ÜSTÜNÜ ÇÄ°ZDÄ°LER

Hayri Ä°nönü ve CHP'den gelen saldırılar, Sarıgül'ü bunalttı. Kimi zaman öfkesine yenilip siyasete sığmayacak konuÅŸmalar da yaptı. New York mafyasıyla iÅŸbirliÄŸi yapıp Ä°nönü ailesini tehdit ettiÄŸi, savcılık tutanaklarına bile geçti. Bütün bu çevrelerde çok etkili olduÄŸu bilinen Barones de onu kurtaramayınca, "Baronlar Sarıgül'ün üstünü çizdi" fikri ağırlık kazandı.

ÅžiÅŸli'deki Sarıgül gerilimi CHP'yi karıştırdı. Mevcut baÅŸkan Hayri Ä°nönü'ye darbe yapmaya kalkan Sarıgül ailesi hakkında tehdit iddiaları ortaya çıkınca terör savcısı duruma el attı. Hayri Ä°nönü ve eÅŸi Nazlı Hanım savcılıktaki ifadelerinden Mustafa Sarıgül ve oÄŸlu Emir'in New York mafyası ile anlaÅŸarak kendilerini tehdit ettiÄŸini söyledi. ÅžiÅŸli Belediyesi içinde aylardır süren skandallar ise bu iddiaların yanında deÄŸersiz kaldı. CHP Genel Merkezi bu konuda hiç ses çıkarmazken, krizi çözsün diye atanan Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Murat Karayalçın'ın da olaya Fransız kaldığı anlaşıldı. Murat Karayalçın, dün ÅŸu garip açıklamayı yaptı: "Bu adli bir olaydır. Siyasi bir olay deÄŸildir. Siyasetçilerin adının geçmesi onu siyasi olay yapmaz. SoruÅŸturmayı dikkate alacağız, deÄŸerlendireceÄŸiz. Bu konuda son derecede açığız."

HAFTADA 4 GÜN GÄ°RNE 'DE

Bu arada CHP'nin Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı olarak atanan Murat Karayalçın'ın aynı zamanda Kıbrıs'taki Girne Amerikan Üniversitesi'nde öÄŸretim görevlisi olarak çalışması da parti içinde eleÅŸtirilere neden oldu. Karayalçın'ın, Siyaset Bilimi ve Halk Ä°liÅŸkiler üzerine haftanın üçdört günü Girne'ye giderek derslere girmesiyle alakalı, "Sayın Karayalçın, Ä°stanbul'daki sorunları çözmek için göreve geldi ama Kıbrıs'a gitmekten partiyle ilgilenmeye zaman bulamıyor" yorumları yapıldı.

BARONES MONÄ°K Ä°PEKEL

Yıllarca Mustafa Sarıgül'ün en yakın destekçisi olan Monik Ä°pekel, anne tarafından Odessa, baba tarafından ise Ä°spanya kökenlerine sahip... Dedesi ise geçmiÅŸte Osmanlı Sarayı'nda padiÅŸah hekimliÄŸi yapmış bir isim. Ä°pekel, Sarıgül'ün CHP'ye girmesinde, Yahudi Lobisi ve ABD iliÅŸkilerinde önemli rol oynadı. Sosyete dünyasının önemli isimleri arasında gösterilen Monik Ä°pekel, Rahmi Koç'a yakınlığı ile tanınıyor. Birçok sivil toplum örgütlerinde faaliyet gösteren Ä°pekel, NiÅŸantaşı'nı NiÅŸantaşı yapan isim olarak ün saldı. Ä°pekel, Sarıgül'ün kurduÄŸu Türkiye DeÄŸiÅŸim Hareketi kurucu üyesi olmakla beraber Türk Kalp Vakfı, Böbrek Vakfı, Demokratik Ä°lkeler, 80 Yıl Gençlik Vakfı, Çaba DerneÄŸi, Sıcak Eller, Türkiye Gönüllü Anneler DerneÄŸi gibi sivil toplum örgütlerinde de aktif ÅŸekilde görev alıyor.

KEPAZELÄ°K

ÅžiÅŸli'de baÅŸlayıp New York mafya çetelerine uzanan ve merkezinde Aydın DoÄŸan'ın da bulunduÄŸu skandallar üzerine CHP içindeki muhalefetten sert sesler yükseldi. CHP eski Grup BaÅŸkanı Kemal Anadol, "Sanki son günlerin modası olan bir dizi film seyrediyor gibiyim. CHP'li olarak benim çok canımı sıkıyor" dedi. CHP eski Yüksek Disiplin Kurulu BaÅŸkanı Orhan Eraslan ise "Mustafa Sarıgül bu partiden Kurultay salonunda bir belediye baÅŸkanını yumrukladığı için atıldı. Bu adam partiden özür bile dilemedi. Üstüne bir de ayağına gidildi. Åžimdi yaÅŸanan kepazeliÄŸine bakın?" diye konuÅŸtu.

(Takvim) 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.