Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da İslam karşıtı gösteriler büyüyor

Almanya'da neo-Nazilerin kalesi Dresden'deki İslam ve göçmen karşıtı Pegida hareketinin gösterileri sürüyor. Binlerce kişi opera binası önünde toplanıp İslam ve göçmen karşıtı slogan attı.



Almanya'da Ä°slam ve göçmen karşıtı gösteriler sürüyor. 'Batı’nın Ä°slamlaÅŸmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA)  hareketi Alman bayraklarıyla Dresden kentinde gösteri yaptı. Binlerce kiÅŸi, neo- Nazi hareketinin en güçlü olduÄŸu Dresden'in Semperoper Opera Salonu önünde toplanıp Ä°slam ve göçmen karşıtı dövizler taşıdı. Taşınan pankartları arasında "Kendi Almanya'mızı özledik", "Göçmenlerin sosyal refahımızdan yararlanmasını durdur" sloganları dikkat çekti. 

Ä°ki ay önce ortaya çıkan Pegida'nın ilk gösterilerine Dresden’de ise 200 kiÅŸi katıldı. Daha sonra ahreket büyüdü, iki hafta önceki gösteriye 10 bin16 Aralık'takine de 15bin kiÅŸi katıldı. Siyasilerin karşı açıklamalarına raÄŸmen bu akÅŸamki göstrilere katılım merak ediliyordu. Reuters'ın geçtiÄŸi fotoÄŸraf ve bilgilere göre katılım binlerle ifade ediliyor. 

Pegida'nın Ä°slam ve gçmen karşıtı tavrı kısa sürede ülke çapında yayıldı. Pegida lideri 41 yaşındaki Lutz Bachmann, "Almanya'daki siyasetçiler halkla teması kaybetti. O yüzden burada ne olduÄŸunu anlayamıyorlar" açıklamasını yaptı. 

'Almanya'nın MüslümanlaÅŸmasına karşıyız"

Alman medyasında çıkan haberlere göre Pegida lideri Bachmann'ın sicilinde alkollü araç kullanma, hırsızlık ve uyuÅŸturucu satıcılığı gibi suçlar bulunuyor. Bachman Pazartesi günkü gösteride medyayı suçlayıp, kalabalığa 'Yalancı medya' sloganları attırdı. 

Bachman, amacının Dresden'de baÅŸlayan hareketi 14 merkeze daha yaymayı amaçladığını söylüyor. 

Göstericilerden Dresden Teknik Üniversitesi'nden Lutz Hagen, Pegida'nın aşırı saÄŸcı olarak nitelendirilmesini yanlış bulduÄŸunu söylerken, "Åžimdiden geniÅŸledi. Daha da geniÅŸleyecek" dedi.

46 yaşındaki Thomas tretz de, "Biz Nazi deÄŸiliz" derken, "Bizlar Almanya'nın MüslümanlaÅŸmasına karşı çıkan barışçıl vatandaÅŸlarız" dedi. 

Dresden her yıl Almanya'nın en büyük neo-Nazi gösterilerine tanıklık ediyor. Ülkenin aşırı saÄŸa en yakın kentlerinden. 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.